Ingredientai
IKI sviesto
50
g
svogūno
1
vnt.
česnako
2
vnt.
vištienos sultinio
300
ml
šaldytų žaliųjų žirnelių
2
saujos
špinatų
1
sauja
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
kumino
žiupsnelis
Kalendros
žiupsnelis
grietinėlės
100
ml
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
Žirnių sriubą, mitybos specialistų patarimu, tinka valgyti tiek mažiems, tiek dideliems. Ir iš tiesų – kaip sodri, vasara kvepianti sriuba gali nepatikti. Valgykite žirnių sriubą užkąsdami tamsia čiabata.
Gaminimo eiga
1. Atitirpinkite MANTINGA tamsią itališką čiabatą kambario temperatūroje apie 40 min. ir kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
2. Prikaistuvyje išlydykite IKI sviestą ir jame troškinkite smulkintus svogūnus bei česnakus, kol suminkštės apie 5 min.
3. Supilkite vištienos sultinį ir užvirkite. Sudėkite žirnelius. Pavirkite 2–3 min. ir sudėkite špinatų lapelius.
4. Sriubą pagardinkite prieskoniais, supilkite grietinėlę ir gerai sumalkite rankiniu trintuvu.
5. Sumaltą sriubą gardinkite aitriųjų paprikų dribsniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
6. Patiekite žirnių sriubą su karšta MANTINGA tamsia čiabata.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai