Ingredientai
sausainiai „Gaidelis“
400
g
sviestas
200
g
kondensuotas pienas
350
g
kakavos milteliai
5
v. š.
juodasis šokoladas
100
g
Porcijos: 3
Turbūt žinote ne vieną tinginio receptą, o šįkart siūlome pasigaminti tinginio rutuliukus. Dar daugiau šokolado, dar daugiau skonio. Tinginio rutuliukus laikykite šaldytuve.
Gaminimo eiga
* Puode maišydami ištirpinkite sviestą, kondensuotą pieną su kakavos milteliais.
* Gautą masę užpilkite ant sutrupintų sausainių ir gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui atvėsti.
* Garų vonelėje virš puodo ištirpinkite šokoladą, sumaišykite su smulkintais žemės riešutais.
* Iš atvėsusios sausainių masės formuokite rutuliukus, pavoliokite juos tirpintame šokolade su riešutais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Tada juos 20 minučių atvėsinkite šaldiklyje ir ragaukite.
Atsiliepimai