Ingredientai
Moliūgai
250
g
Morkos
100
g
Voveraitės
100
g
Svogūnai
20
g
Česnakai
2
skiltelės
Grietinėlė (riebi)
50
ml
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 1
Tikra rudeniška sriuba.
Gaminimo eiga
Supjaustykite morkas ir moliūgus ir išvirkite juos atskiruose puoduose pasūdytame vandenyje. Nuvalytas voveraites taip pat apvirkite 15 min.
Išvirusias daržoves ir voveraites (kelias palikite papuošimui) sudėkite į maišytuvą, įpilkite šiek tiek moliūgų ir morkų nuoviro. Supilkite grietinėlę, pridėkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Trintą sriubą supilkite į puodą ir užvirkite, tuomet nukelkite nuo ugnies. Papuoškite sriubą žalumynais ir voveraitėmis.
Valgykite sriubą su duonos ir sūrio skrebučiais (ant duonos riekelių užbarstykite tarkuoto sūrio ir apkepkite jas 5 min. orkaitėje).
Atsiliepimai