Ingredientai
svogūno
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
aliejaus (kepimui)
2
v. š.
saliero gumbo
200
g
pieno
1
stiklinė
vandens
1
stiklinė
druskos
žiupsnelis
obuolio
1
vnt.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
bazilikų lapelių
1
saujelė
Porcijos: 1
Išbandykite naują skonį – kreminę salierų sriubą su obuoliais. Gaivi ir labai maloni. Kreminę salierų sriubą su obuoliais pilkite į lėkštę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Gaminimo eiga
* Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Kepkite įkaitintame prikaistuvyje apie 2–3 min., kol suminkštės.
* Nuvalytą ir susmulkintą saliero šaknį sudėkite į prikaistuvį, užpilkite pienu, vandeniu ir pagardinkite druska. Virkite apie 30 min., kol salieras suminkštės.
* Susmulkinkite obuolį ir sudėkite į prikaistuvį. Pavirkite dar 5 min.
* Viską supilkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
* Sutrintą sriubą pilkite į lėkštę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai