Pyragaitis su obuoliais puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek švenčių stalui. Skirtingų tekstūrų obuoliai su trapia sluoksniuota tešla – puikus pasirinkimas desertui prie kavos ar arbatos. Pyragaitį su obuoliais visada valgys ir vaikai.

Gaminimo eiga

* Į prikaistuvį sudėkite smulkiai pjaustytus obuolius, cukrų, vandenį, cinamoną, vanilę ir karts nuo karto pamaišydami troškinkite 15-20 min., kol suminkštės. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.

* Tešlą lengvai iškočiokite, kad išlygintumėte storį. Per tešlos lakšto vidurį ištepkite obuoliene, ant obuolienės išdėliokite smulkiais griežinėliais pjaustytus „Granny Smith“ obuolius ir tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.

* Kepkite pyragaičius orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.

* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai