Ingredientai
obuoliai
1
vnt.
„Granny Smith“ obuolys
1
vnt.
rudasis cukrus
80
g
cinamonas
0.5
a. š.
vanduo
100
ml
vanilės ekstraktas
1
a. š.
citrinos sultys
1
vnt.
graikiniai riešutai
40
g
„Mantinga“ mielinė sluoksniuota tešla
2
lapeliai
kiaušinio trynys
1
vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Į prikaistuvį sudėkite smulkiai pjaustytus obuolius, cukrų, vandenį, cinamoną, vanilę ir karts nuo karto pamaišydami troškinkite 15-20 min., kol suminkštės. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
* Tešlą lengvai iškočiokite, kad išlygintumėte storį. Per tešlos lakšto vidurį ištepkite obuoliene, ant obuolienės išdėliokite smulkiais griežinėliais pjaustytus „Granny Smith“ obuolius ir tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
* Kepkite pyragaičius orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.
* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.
Atsiliepimai