Pyragėliai su špinatais ir feta – lengvas vegetariškas užkandis pusryčiams arba pietums. Šis karštas užkandis puikiai tiks ir vakarėliams, gimtadienio šventėms. Pyragėliai su špinatais ir feta suvartokite per 3–4 dienas.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje išlydikte sviestą, supilkite vandenį, sudėkite špinatus ir išmaišykite. Pakepkite 2 minutes ir sudėkite maltus pipirus bei fetos sūrį. Maišydami kepkite, kol viskas sulips į vientisą masę.

* Gautą įdarą dėkite ant vienos tešlos lapelio pusės, viduryje padarykite duobutę ir įleiskite kiaušinio trynį. Uždenkite visą įdarą tešla ir šakute užspauskite kraštus.

* Ištepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kanapių sėklomis, viršuje prakirpkite tešlą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 15 minučių.

* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.

* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai