Šilkinės tekstūros ir turtingų skonių prisotinta kreminė salierų sriuba sušildys jaukų vakarą, traškesio pridės skrebučiai su čederio sūriu.

Gaminimo eiga

* Dideliame puode pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite kepti: svogūnus, česnakus, porus ir čiobrelį. Kepkite 5 minutes, kol gražiai apskrus.

* Į puodą sudėkite supjaustytą saliero šaknį. Kepinkite apie 5-7 min., kol daržovės pradės minkštėti ir išskirs aromatą.

* Supilkite vištienos sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 20-25 minutes, kol daržovės bus minkštos.

* Išimkite čiobrelį ir įdėkite grietinės.

* Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Jeigu sriuba tirštoka, įpilkite daugiau sultinio ar grietinėlės.

* Serviruokite sriubą dubenėlyje, užtarkuokite čederio ir pabarstykite šviežiai kapotų petražolių.

* Sūrio skrebučiams įkaitinkite orkaitės iki 180 laipsnių Celsijaus .

* Užtepkite sviesto ant duonos ir sudėkite juos į kepimo skardą.
Užtarkuokite čederio sūrio.

* Kepkite orkaitėje 5 minutes su grilio funkcija, kad sūris apskrustų.

* Mėgaukitės kartu su sriuba.

* Pilnai atvėsusią sriubą laikykite šaldytuve 2-3 dienas nuo pagaminimo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai