Pagal dietologų rekomendacijas A. Ivanauskas pabandė pagaminti patiekalus, kurių produktai ne tik dera, bet ir turi reikalingų mikroelementų. Kulinarinių knygų autorius rekomenduoja išbandyti grikių košę su brokoliais ir kietuoju sūriu, apelsinų sulčių ir rūgštynių kokteilį, špinatų, brokolių ir lapinių kale kopūsto kokteilį, salotas su tunu, avokadais ir pupelėmis bei salotas su jautiena, žaliaisiais žirneliais ir avinžirniais.

Grikių košė su brokoliais ir kietuoju sūriu

Grikių košė su brokoliais ir kietuoju sūriu
Foto: Organizatorių nuotr.


Jums reikės:

  • 100 g brokolio
  • 100 g grikių
  • 4 putpelių kiaušinių
  • 30 g sviesto
  • 30 g kietojo sūrio
  • 0,5 g maltos ciberžolės
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Apvirkite brokolį pasūdytame vandenyje.
  2. Tame pačiame vandenyje išvirkite grikius, jei reikia, pasūdykite.
  3. Išvirkite kiaušinius iki mėgstamo kietumo.
  4. Kai išvirs grikiai, nukoškite vandenį ir sudėkite ten sviestą ir žiedynais atskirtą brokolį. Uždengę puodą palaikykite dar kelias minutes.
  5. Lėkštėje serviruokite grikius, tarkuotą kietąjį sūrį ir kiaušinius. Kiaušinius pabarstykite ciberžolės milteliais.

Daržovės ir kruopos yra vieni pagrindinių skaidulų šaltinių. Žmogui rekomenduojama kasdien suvartoti 25–35 g skaidulų, nes žinoma, kad nepakankamas skaidulų kiekis dietoje siejamas su širdies kraujagyslių, cukrinio diabeto, nutukimo, lėtinių uždegiminių ir onkologinių ligų rizika. Tad ryte suvalgius tokią košę yra užtikrinama beveik pusė dienos skaidulų poreikio.