„Mėgstu iš kelionių parsivežti ne tik prisiminimus. Lankantis svetur dažnai mano akys nukrypsta ten, kur kitas net nepažiūrėtų. Štai ir dabar iš Vokietijos parsivežiau ten labai populiaraus deserto „sniego gniūžtės“ idėją ir jau pagaminau. Tikiu, kad kitais metais tokių desertų matysime ne vienoje j...

Saldžiarūgštė, aštri ir turinti daug probiotikų – tai gilias tradicijas turinti lietuviška duonos gira, kuri vertinga dėl naudos sveikatai, imunitetui, maistinių medžiagų gausos bei buvo naudojama kaip peršalimą gydanti priemonė. Taip portale bbc.com apie girą rašo žurnalistė, maisto apžvalgininkė M...

Kur eiti Osle kavos? Neturiu idėjos – paskutinįkart mieste lankiausi prieš dvidešimt vienerius metus, kai jame gyvenau. Šįkart skrendu iš Stokholmo į Oslą su reikalais, turiu pusdienį miesto tyrinėjimui. Iš pradžių blaškausi kaip aklas kačiukas – per dvidešimt metų keitėsi gatvės, pastatai, parduotu...

Jis nei skanus, nei patogus, be to, keistai vadinasi. Tačiau koncentruotas naudingų medžiagų. Galbūt įdomus. Todėl neretas, ieškodamas sveikesnės dietos, gręžiasi į produktus, vadinamus supermaistu. Dažniausiai tai įvairūs milteliai ar sultys, kuriuos įmaišome į savo kokteilius, jogurtus, košę ar ti...

Keptuvė – vienas iš dažniausiai naudojamų virtuvės įrankių, tačiau retai pagalvojame, kada laikas ją keisti. Dauguma žmonių naudoja tą pačią keptuvę metų metus, net kai jos danga jau pažeista, manydami, kad ji vis dar tinkama kepimui. Tačiau, ar tikrai verta rizikuoti savo sveikata? Šiame straipsnyj...

Apie maiste esančius riebalus sklando daug mitų ir apmaudžiausia, kad kartą išgirdę žmonės jais tiki. Daugumai riebalai asocijuojasi su išaugusia kūno mase, todėl siekdami lieknesnių apimčių atsisako į mitybą įtraukti riebalus. Lietuvos Sporto Universiteto (LSU) docentė, Kauno Kolegijos Medicinos fa...

Vaiva Čaplikienė, pildanti tinklaraštį „Virtuvinės šėlionės“, neslepia – šiam desertui kaupėsi ne vieną dieną. Vieni šį morenginį skanėstą vadina „Ledynu“, kiti – „Kėdainių ragais“ ar „Grafo griuvėsiais“. Ir nors sakoma, kad tikrasis deserto receptas yra gili paslaptis, internete netrūksta įvairių j...