Atsiųstame pranešime spaudai surinkta dešimt svarbiausių priežasčių, kodėl šiuos kokteilius turėtume gerti kasdien.

1. Lengvai gausite visos dienos vitaminų normą. Reikiamų vitaminų gauti iš maisto nenaudojant maisto papildų yra nelengva, tačiau užtenka į plaktuvą sudėti daug vaisių ir daržovių – ir jau turite tikrą dienos vitaminų dozę!

2. Greita ir paprasta. Kol paruošite vaisių ir daržovių kokteilį, užtruksite vos kelias minutes. Tai gali būti puiki išeitis, kai pasijaučiate labai alkani ir nespėjate pasigaminti kitokio maisto. Taip pat – tai idealus pusryčių ar užkandžio tarp valgių pasirinkimas.

3. Kokteilius mėgsta vaikai. Vaikams valgyti sveiką maistą ne visada lengva. Laimei, dauguma vaikų mėgsta švelnų kokteilio skonį. Jis gali būti natūraliai saldintas vaisiais ar sveikais saldikliais, pavyzdžiui, medumi, klevų sirupu ar stevija. Jūs net galite paslėpti daržovių skonį, kurių jie nemėgsta.

4. Lengviau atsikratysite antsvorio. Yra keletas svorio metimo programų, kurios skatina valgį keisti gėrimu. Palepinkite savo kūną vieną iš dienos patiekalų pakeisdami skaniu ir sveiku kokteiliu. Svoris pradės kristi, nes jūs gausite mažiau riebalų. Nepaisant to, jūsų kūnas bus aprūpintas visomis jam reikalingomis medžiagomis.

5. Geresnis virškinimas. Niekas nenori jausti vidurių užkietėjimo ar virškinimo sutrikimų. Sutrintas kokteilis neapkraus virškinimo trakto darbo. Kartu organizmas gaus daug skaidulų, kurios padeda palaikyti gerą virškinimą.

6. Kokteiliai yra skanūs. Ne paslaptis, kad sveikas maistas tikrai ne visada yra skanus. Tačiau vaisių glotnučiai stebina skonių įvairove. Yra begalės skirtingų receptų, tad ir didžiausias gurmanas ras sau mėgstamiausią kokteilį.

7. Tapsite gražesni. Pagalvokite apie spindinčią odą, plaukus ir nagus. Suteikite savo kūnui vitaminų ir mineralų, kurių reikia natūraliam grožiui puoselėti.

8. Sustiprins imuninę sistemą. Kokteilyje esantys vitaminai sustiprins jūsų imuninę sistemą, tad artėjant rudeniui nereikės jaudintis dėl greito peršalimo.

9. Sumažins saldumynų ir nesveiko maisto poreikį. Mes visi kartais užsinorime kažko labai skanaus, bet kenksmingo sveikatai. Nuolatinis vitaminų kiekis organizme sumažins tokį norą ir padės apsaugoti kūną nuo kenksmingo maisto sukeliamų padarinių.

10. Smegenų stiprinimas. Duokite savo smegenims visų vitaminų ir maistinių medžiagų, kurių reikia gerai smegenų veiklai palaikyti. Geras dėmesio išlaikymas, puiki atmintis ir psichinis stabilumas – tai, ko reikia kiekvienam!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)