Neįtikėtina nauda tiesiai iš daržo

Gamta mums duoda daug produktų, kurie gali sulėtinti senėjimo procesą.

Vasarą reikia iki galo išnaudoti gamtos teikiamą naudą, turėti naudingų uogų, kurios padės išsaugoti jaunystę daugelį metų, sąrašą.

Žinomi dietologai teigia, kad visos uogos ir vaisiai, kuriuose yra daug antioksidantų, gali sulėtinti senėjimą.

Specialistai taip pat priduria, kad siekiant visapusiškos naudos ant stalo turėtų būti įvairių spalvų uogų ir vaisių.

Šios medžiagos organizme neutralizuoja laisvųjų radikalų, kurie yra vieni iš pagrindinių senėjimo provokatorių, veikimą: dėl jų pirmiausia sutrinka ląstelės membrana, tada jie patenka į branduolį, po to ląstelė praranda gebėjimą dalytis - prasideda senėjimo procesas.

Avietės

Avietės

Šiose uogose yra neįtikėtinai daug vitaminų B, C ir A.

Vaisiai stimuliuoja kraujotaką, palaiko širdies veiklą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.

Avietės taip pat gerai kovoja su infekcijomis.

Kartu šios savybės padeda išlaikyti sveiką ir jaunatvišką organizmą.

Vitaminai ir mineralai. Avietės yra pilnos vitaminų C ir K bei mangano. Šie elementai padeda stiprinti imuninę sistemą, reguliuoti kraujo krešėjimą ir palaikyti kaulų sveikatą.

Pluoštas. Avietėse yra daug pluošto, kuris skatina sveiką virškinimą, padeda išlaikyti reguliarų žarnyno judėjimą ir mažina vidurių užkietėjimą.

Antioksidantai. Avietės taip pat turi antioksidantų, įskaitant flavonoidus, kurie gali apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų, kylančių dėl laisvųjų radikalų veikimo.

Skrandžio sveikata. Avietės gali turėti teigiamą poveikį skrandžio sveikatai ir padėti apsaugoti nuo skrandžio opų bei kitų virškinimo sutrikimų.

Mėlynės

Mėlynės ar šilauogės?

Tik nedaugelis nežino "stebuklingų" mėlynių savybių regėjimui.

Tačiau šiose uogose yra daug vitamino C ir antioksidantų, kurie atsakingi už ląstelių atsinaujinimą.

Antioksidantai. Mėlynės yra vieni iš turtingiausių antioksidantų šaltinių tarp vaisių ir daržovių. Jų antioksidantai, įskaitant antocianinus, padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso ir senėjimo.

Širdies sveikata. Tyrimai rodo, kad mėlynės gali mažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Jos padeda reguliuoti kraujospūdį, mažinti blogojo (LDL) cholesterolio kiekį ir pagerinti kraujagyslių funkciją.

Smegenų funkcija. Antioksidantai mėlynėse gali turėti teigiamą poveikį smegenų funkcijai ir atminties gerinimui. Jie gali padėti sumažinti senėjimo sukeliamus smegenų pokyčius.

Uždegimų mažinimas. Mėlynių antioksidantai, ypač antocianinai, gali padėti mažinti uždegimus organizme ir stiprinti imuninę sistemą.

Šios uogos, be abejo, turi daugybę kitų teigiamų savybių ir naudos jūsų sveikatai. Jų reguliarus įtraukimas į mitybą gali prisidėti prie sveikos ir subalansuotos gyvensenos.

Svarbus papildymas, kad minėtas uogas geriau valgyti šviežias, praturtinti rauginto pieno produktais arba užšaldyti.

Bet koks terminis apdorojimas žaloja vitaminą C, vadinasi, negausite norimos naudos.

Taip pat nevertėtų iš uogų gaminti uogienės, nes cukrus panaikina visas teigiamas produkto savybes, be to, dėl jo greitai priaugama papildomų kilogramų.