Kas geria sūdytą arbatą

Arbata su druska buvo išrasta Azijoje. Ypač ji geriama Tibete.

Galbūt nesate arbatos gerbėjas ir neįsivaizduojate gyvenimo be kavos, tačiau šią arbatą turėtumėte išbandyti bent kartą.

Jos paslaptis visai paprasta: įdėjus nors ir nedidelį žiupsnelį druskos, arbata netenka kartumo, pagerėja jos skonis ir ji paskaninama prieskoniais.

O jei įbersite šiek tiek cukraus, gėrimo skonis sužibės visiškai naujomis spalvomis.

Pagrindinės arbatos, paplitusios Vidurinėje Azijoje, sudedamosios dalys yra pati arbata, druska ir pienas.

Kas atsitinka, jei geriate arbatą su druska

Ši arbatos rūšis yra puikus antioksidantas. Ji pasižymi imunitetą modeliuojančiomis savybėmis. Be to, arbata su druska padės atsikratyti pagirių ir atkurti vandens ir elektrolitų pusiausvyrą.

Jei geriate žaliąją arbatą su jūros druska, galite greitai atsisveikinti su nuovargiu.

Ji puikiai tonizuoja ir suteikia energijos. Be to, daugelis žmonių žaliąją arbatą su druska geria norėdami numesti svorio.

Žaliosios arbatos su pienu ir druska paruošimui puode užvirinkite 1,5 arbatinio šaukštelio užpilo vienam litrui vandens. Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (be kaupo).

Tada nuolat maišydami supilkite į arbatą litrą pieno ir užvirinkite. Tačiau čia yra svarbus dalykas: arbata neturi užvirti.

Kai tik pamatysite pirmuosius burbuliukus – nuimkite nuovirą nuo viryklės.

Arbata su pienu ir druska: nauda


Jei manėte, kad arbata su druska – tai per daug neįprasta, tai mes vėl jus nustebinsime. Yra vietų, kur geriama arbata su druska ir pienu, nes tai yra originalus šios arbatos receptas.

Šis gėrimo ruošimo būdas taip pat turi savų privalumų.

Pavyzdžiui, pienas dėl sudėtyje esančio kalio teigiamai paveiks širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Jis taip pat stiprina kraujagyslių sieneles.

Be to, arbata su druska ir sviestu, į kurią taip pat dedama pieno, idealiai tinka maitinančioms motinoms.

Kaip paruošti arbatą su druska – autentiškas receptas

Arbatą išvirkite litre vandens, užvirus supilkite į ją karvės pieną,

įberkite šiek tiek druskos, įberkite ryžių ir aliejuje pakepintų miltų.

Užvirinkite nuovirą, perkoškite ir mėgaukitės pikantišku neįprasto gėrimo skoniu.

Yra dar vienas šios arbatos gaminimo variantas:

  • Šaukštą nuoviro užplikykite stikline verdančio vandens ir laikykite ant ugnies, kol trečdalis vandens išvirs;
  • nukoškite nuovirą, įpilkite karšto pieno ir viską kartu virkite dar 15 minučių;
  • įberkite šiek tiek druskos.


Karštas gėrimas išpilstomas į puodelius, į kuriuos įdedama šiek tiek sviesto.