Toks patarimas nemenkai nustebino tuos, kurie įpratę obuolius išdėti į specialiai vaisiams skirtą dubenį ir pastatyti jį ant spintelės, t. y. laikyti obuolius kambario temperatūroje. Vis dėlto šaltis lėtina nokimo procesą, todėl šaldytuve laikomų obuolių skonis ilgai išlieka tarsi šviežių, ką tik nusipirktų, rašoma „Daily Mail“.

„Tiek pardavėjams, tiek pirkėjams primygtinai patariame su obuoliais elgtis atsakingai – laikyti juos šaltoje vietoje, geriausia – šaldytuve, – rašoma portale „Aussie Apples“. – Šaltai laikomų obuolių skonis ilgą laiką išlieka it ką tik nuskintų.“

„Į namus parsineštus obuolius būtina tuojau pat sudėti į šaldytuvą. Tada jie išliks gardūs ir traškūs. Jeigu nenorite, kad vaisiai būtų šalti, tiesiog ryte įdėkite kelis į dubenį ir pastatykite kambaryje. Atėjus laikui užkandžiauti, obuoliai jau bus norimos temperatūros.“

Kad prapjautas obuolys neparuduotų, apšlakstykite jį įprastų geltonų arba žaliųjų citrinų, apelsinų arba ananasų sultimis. Žinokite, kad citrusiniuose vaisiuose esanti rūgštis lėtina oksidacijos procesą.
Sultys taip pat suteiks obuoliui vaisių salotoms būdingo poskonio.

Jei priešpiečiams įsidėtą obuolį suraikėte skiltelėmis, pasistenkite jas sudėti kaip buvo ir sutvirtinti gumute, kad pjūvio paviršių kuo mažiau veiktų deguonis.

Reakcija su deguonimi sulėtėja ir tada, kai obuolys įdedamas į hermetišką dėžutę, bet šiaip jau iš anksto obuolių pjaustyti nepatariama. Jei tik įmanoma, tai padaryti reikėtų prieš pat valgant.

Kaip rašoma portale „Still Tasty“, taisyklingai šaldytuve laikomi obuoliai tinkami vartoti gali išlikti mėnesį ar netgi du. Šaldiklyje obuolius pavyksta išlaikyti 10–12 mėnesių.

Obuoliai pasižymi puikiomis antioksidacinėmis savybėmis. Juose daug ląstelienos, padedančios nepriaugti svorio. Obuoliai išsiskiria žemu glikemijos indeksu. Šiuose vaisiuose esantis kalis padeda kontroliuoti kraujo spaudimą, o vitaminas C stiprina imuninę sistemą.

Obuoliuose yra ir kalcio – kaulams ir dantims naudingo elemento. Taip pat geležies, dalyvaujančios deguonies transportavimo po organizmą procese, ir cinko, stiprinančio imunitetą ir gerinančio odos būklę.

Obuoliuose visiškai nėra riebalų, cholesterolio ir druskos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)