Obuoliai ir bulvės – draugai

Kad ir kaip keistai skambėtų, prie bulvių patariama padėti obuolį, taip jos ilgiau išliks šviežios. Žinoma, bulves nemažiau svarbu laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, tam tikrai netinka šaldytuvas.

Mėsą laikykite šaldiklyje

Jeigu neplanuojate parduotuvėje įsigytos mėsos suvalgyti per kelias dienas, šio produkto šviežumą geriausiai užtikrina jo laikymas šaldiklyje. Viskas labai priklauso nuo to, kokią mėsą užšaldėte, tačiau termiškai neapdorota vištiena gali būti laikoma iki devynių mėnesių, o kepsniams tinkama mėsa iki metų.

Nelaikykite kavos šaldiklyje

Greičiausiai girdėjote, kad malta kava geriausiai laikosi šaldiklyje, tačiau kaip rašo „HuffPost“, gali nutikti kaip tik priešingai – šaldiklyje laikant kavą susidaro per daug drėgmės, kuri kenkia šiam produktui. Tad verčiau kavą laikykite hermetiškame indelyje, taip ji šviežumą išsaugos ilgiausiai.

Obuoliai turi būti laikomi šaldytuvo apatiniams stalčiuje

Obuoliai gali būti puiki virtuvės dekoracija, tačiau kaip rašo „Time“, šio vaisiaus vieta – apatinis šaldytuvo stalčius. Ši zona paprastai yra vėsiausia, todėl obuolių šviežumas čia užtikrinamas ilgiausiai. Ir jau tikrai ilgiau, nei jiems būnant vaisiams skirtame inde ant virtuvinės spintelės.

Kiaušiniams reikia pastovios temperatūros

Jeigu kalbėtume apie kiaušinių laikymą, tai šaldytuvo durelės nėra tam pati tinkamiausia vieta. Nors ir kyla pagunda padėti čia tobulai telpančią kartono dėžutę su kiaušiniais, iš tikrųjų šis produktas turėtų keliauti į šaldytuvo gilumą, kur temperatūra yra pati pastoviausia.

Maisto sandėliukas buvo sugalvotas svogūnams

Jūsų svogūnai (česnakai ir valgomieji svogūnėliai) turi būti laikomi ne šaldytuve, o maisto sandėliuke. Jeigu šias tris daržoves laikysite būtent čia, jų galiojimo laikas bus gerokai ilgesnis.

Ką daryti, kad kopūstai nesuvystų

Lapinio kopūsto suvytimo išvengsite, jeigu šviežią jo galvą susuksite į popierinį rankšluostį ir įdėsite į sandariai uždaromą maišelį. Tada šis produktas turi keliauti į šaldytuvą. Būtina pasirūpinti, kad kopūstas nebūtų drėgnas.

Imbierą išlaikyti šviežią nesunku

Nuo laikymo degtinėje iki užšaldymo – egzistuoja ne vienas imbiero laikymo būdas. Vis dėlto, imbiero šviežiumu pasirūpinsite geriausiai, jeigu šį produktą įdėsite į plastikinį maišelį ir iš jo išstumsite visą orą. Taip supakuotą imbierą reikia įdėti į šaldytuvo stalčių.

Neprinokusių avokadų nelaikykite šaldytuve

Nors prinokusius avokadus patariama laikyti šaldytuvo vėsoje, neprinokęs šis vaisius turėtų būti padėtas kambario temperatūroje. Taip juos reikia laikyti tol, kol prinoksta.

Nedėkite duonos kepalų į šaldytuvą

Jeigu duoną padėsite į šaldytuvą, ji pasens greičiau nei laikoma kambario temperatūroje. Taigi, duona šviežia bus ilgiausiai, jeigu ją laikysite ant spintelės ar nepagailėsite pinigų gerai duoninei.
Žinoma, duoną visada galima užšaldyti, jeigu neplanuojate jos visos suvalgyti iškart. Taip ji šviežia išliks iki trijų mėnesių.

Ananasų nedėkite į šaldytuvą

Jeigu ananasą supjaustėte, geriausia jį laikyti šaldytuve, tačiau neprapjautas vaisius turėtų būti laikomas kambario temperatūroje. Ir nors geriausia laikyti ananasą tiesiog ant virtuvinės spintelės, dar geriau šį produktą įsigyti dieną prie tai, kai norėsite jį valgyti.

Grybus laikykite maišelyje, kuriame juos pirkote

Parduotuvėje pirktus grybus geriausia laikyti pakuotėje, kurioje juos nusipirkote, tik dar sandariai įvyniojus į maistinę plėvelę. Švieži grybai turi būti laikomi popieriniame maišelyje šaldytuvo gale. Jeigu norite, kad šis produktas būtų itin šviežias, tuomet juos nuvalykite, nespausdami suvyniokite į drėgną popierinį rankšluostį ir sudėkite į dubenį. Pasak „Better Homes and Gardens“, taip sutvarkyti grybai šaldytuve gali išbūti iki trijų dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)