Jei vis dar abejojate ir jau kaičiate vandenį, tikiuosi, jus įtikins šie tinklaraščio Sulieknek.lt feisbuke publikuoti argumentai:

1. Kaitintas medus praranda savo antioksidantus, dėl ko jis ir yra vertinamas. Medų geriau vartoti šaltą, pavyzdžiui, laižyti nuo šaukštelio.


2. Karšta arbata išdegina gleivinę ir uždegimas tęsiasi ilgiau, nes organizmui tenka gydytis nuo nudegimo. Arbatą reikia ilgai gurkšnoti šiltą, kad tai būtų kaip vidinis kompresas gerklei ir pamažu vis gautumėte skysčių. Jei arbatą reikia siurbti su oru, vadinasi, ji jums per karšta.



3. Taip, citrinose yra daug vitamino C, bet daugiau jo yra brokoliuose ar paprikose. Taigi citrinos nėra pagrindinis vitamino C šaltinis. Vitamino C yra visuose vaisiuose ir uogose, bet jis labai neatsparus karščiui. Taigi, jei įdedate citriną į karštą arbatą, ji tik pakeičia skonį ir tiek.


Svarbu ir tai, kad daug kas citrinas naudoja su žievele. Turiu įspėti, kad taip galima elgtis tik su ekologiškomis citrinomis, nes įprastai jos yra purškiamos dideliu kiekiu pesticidų, kad negestų, o didžioji jų dalis kaip tik ir lieka žievelėje. VMVT duomenimis, žievelėje pesticidų yra net 60 kartų (!) daugiau nei viduje.

Jei norite gauti vitamino C, tiesiog valgykite sezoninius vaisius ir daržoves.
Būkite sveiki!