Violeta: štai kas man yra meilė

Atlikėja Violeta Tarasovienė mena, kad dar santykių pradžioje šv. Valentino dienos proga mėgdavo būsimam vyrui rengti siurprizus, tačiau dabar šios dienos nešvenčia.

„Jei žmogus nori išreikšti savo jausmus ir pasakyti, kad myli, nebūtina laukti Valentino dienos. Juk galima tai daryti ne vieną dieną metuose“, – svarsto dainininkė, jausmų išraišką matuojanti ne balionais ar širdelėmis.

Dėmesys, pasak Violetos, šeimoje parodomas nedideliais ženklais, per smulkmenas: „Vienas kitą apsikabinti, pagelbėti, kai artimasis prasčiau jaučiasi, paruošti skanų maistą, susipykus susitaikyti. Visi tie ir kiti maži dalykai ir susideda į didelį gražų paveikslą. Tarkime, man meilės išraiška, kai Vilius vairuoja važiuojant į koncertą ir iš jo ir taip leidžia man pailsėti. Kai rytais išveda šunį ir leidžia man ilgiau pamiegoti.“
Žodį „myliu“ Tarasovai dabar vienas kitam gal taria ir rečiau, tačiau jis tapo kur kas svaresnis.

Jausmus galima išreikšti ir per maistą, šypsosi Violeta Tarasovienė. Siekdama parodyti dėmesį vyrui Violeta ruošia jam skanius patiekalus. Nors pirmenybę teikia greitai pagaminam maistui, sudėtingesnius, ilgesnio ruošimo reikalaujančius patiekalus gamina savaitgaliais.

Valentino dienos proga Violeta siūlo visiems išsikepti migdolų ir pistacijų sausainių. Jie ne tik labai gardūs, bet ir palankūs sveikatai. Juos Violeta rekomenduoja ir sportuojantiems.

Migdolų bučinukai

Patys skaniausi pistacijų sausainiai, kuriuose – nė gramo miltų“, – V. Tarasovienė.


200 g pistacijų,
175 g maltų migdolų
175 g cukraus pudros
1 citrinos žievelė
2 kiaušiniai

Pistacijas susmulkinti ir kartu į indą suberti visus sausus produktus. Kiaušinius lengvai išplakti ir pilti į masę. Turi viskas sulipti.
Tada drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir apvolioti cukraus pudroje (papildomai), lengvai suspausti ir dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
Kepti 180° orkaitėje apie 10-15 min. Kuo ilgiau keps, tuo bus kietesni, tad reikia stebėti, kad neperkeptų.

Ruslanas: apgaulingai paprasta ir jaudinamai skanu

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pastebi, kad kiekviena šventė yra proga artimiesiems pademonstruoti savo dėmesį ir jausmus. „Tačiau nebūtina laukti Valentino, norint parodyti savo mylimam žmogui ypatingą dėmesį. Aš esu labiau už tai, kad reikia kiekvieną dieną rodyti meilę, daryti nors ir mažas staigmenas. Valentino diena yra ypatingai graži meilės šventė su labai daug prieskonių“, – teigia virtualios virtuvės „Ruslanas Bolgovas Kitchen“ įkūrėjas.

Valentino dieną šefas mėgsta paminėti kitaip nei įprasta: patinka pakeisti vietą, todėl dažnai suplanuoja atostogas arba savaitgalį SPA. Prisipažįsta, kad tą dieną jam patinka rengti išskirtines staigmenas, o labiausiai pavyksta išreikšti savo meilę per maistą: tarkime, paruošti skanius ir sveikus pusryčius, kurie nukelia į pilną staigmenų dieną.

Jei vis tik tą dieną tenka dirbti, Ruslanas sako gaminantis su ypatinga meile maistui.

„Meilė maistui seniai tapo žmogaus neatsiejama gyvenimo dalimi. Maisto skonis ir jo patiekimas daugumai žmonių lemia ir nuotaiką. Kuo maistas skanesnis, tuo žmogus laimingesnis. Todėl švento Valentino dieną siūlau sukurti jaukius pusryčius ar vakarienę savo mylimam žmogui, pavyzdžiui, amerikietiškus blynelius su prisirpusiomis uogomis ir klevų sirupu“, – rekomenduoja R. Bolgovas ir dalijasi savo receptu.

Amerikietiški blyneliai su uogomis ir klevų sirupu

„Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas“, – R. Bolgovas.

4 porcijos

Reikės:
pasukos – 500 ml
kiaušiniai – 2 vnt.
aliejus – 60 ml
vanilinis cukrus – 10 g
miltai – 300 g
cukrus – 50 g
druska – žiupsnelis
klevų sirupas – 4 v. š.
Jogurtas – 200 ml
chia sėklos – 1 v. š.

Gaminame:

* Ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Leidžiame tešlai išbrinkti 20-30min. kamb. temperatūroje.

* Samčiu pilame tešlą į įkaitiną keptuvę. Apkepame iš abiejų pusių.

* Jogurtą, chia sėklas ir sirupą sumaišome. Iškeptus blynus dedame į lėkštę, puošiame su uogomis ir jogurto-klevų sirupo bei chia sėklų padažu.

Liucina: žinau, kas yra afrodiziakai

Desertinių „Liu patty“ įkūrėja, knygų rašytoja Liucina Rimgailė pastebi, kad šv. Valentino dienos proga visuomet su vyru vienas kitą pasveikina ir padovanoja kokią nors mielą dovanėlę.

„Iki sūnaus gimimo man tai būdavo itin darbinga diena desertinėje, todėl nebent pietų kartu su vyru nueidavome, vakare vyno žiūrėdami filmą išgerdavome. Gimus sūnui kol kas renkamės jaukų minėjimą namuose“, – šypteli.

Ruošiant Valentino dienos vaišes L. Rimgailei niekada nestinga idėjų, ką pagaminti saldaus. Taip pat pora mėgsta ir gerų sūrių bei mėsyčių padėklus su įvairiais pagardais – tai dažnas Rimgailų pasirinkimas, kai nori užkąsti skaniai, bet nenori stovėti prie puodų.

„Per Šv. Valentino dieną dažnai būna straipsnių apie tai, kas yra afrodiziakai. Mano nuomone, iš tikrųjų tai yra labai skanus maistas! Dėl to siūlyčiau pasigaminti jūros gėrybių troškinį, midijų balto vyno padaže arba gardų desertą. Pvz. keksiukų su šilauogėmis“, – rekomenduoja ir dalijasi receptu.

Keksiukai su šilauogėmis

„Labai skanus maistas ir yra afrodiziakai!“ – teigia L. Rimgailė.

Keksiukams reikės:
60 g lydyto („Ghee“) sviesto
40 g klevų sirupo
1 kiaušinis
1 g vanilės ekstrakto
140 g kefyro
150 g miltų (tinka kvietiniai, speltų arba mišinys be glitimo)
3 g kepimo miltelių
2 g sodos
100 g šviežių šilauogių + sauja papuošti
50 g baltojo šokolado (be cukraus)

1. Sviestą pašildyti tiek, kad jis suskystėtų. Išplakti jį su klevų sirupu, kiaušiniu, vanile ir
kefyru (užtenka tai padaryti ranka). Įmaišyti šilauoges ir smulkiais gabaliukais supjaustytą baltąjį šokoladą.
2. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir soda, persijoti.
3. Sujungti sausus ir šlapius ingredientus. Maišyti šluotele tik tiek, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.
4. Sudėti į keksiukų formeles ir dar užbarstyti šilauogių.
5. Kepti 20–25 min., 160–170 °C temperatūroje.
Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją