Agurkai – be galo naudinga daržovė. Juose yra didelis kiekis vandens, tad valgydami agurkus galime apsisaugoti nuo skysčių netekimo. Taip pat agurkuose yra vitaminų K ir C, magnio, kalio, mangano, beveik nėra angliavandenių ir riebalų, todėl jais mėgautis galima kelis kartus per dieną. Agurkuose esančios skaidulos prailgina sotumo jausmą.

Agurkai

Vasara – tikras šviežių lietuviškų agurkų rauginimo metas. Ir ne veltui – rauginimas yra geriausias būdas išsaugoti ir pagerinti daržoves. Jose padaugėja antioksidantų, vitaminų, gerųjų bakterijų, jos tampa lengviau virškinamos.

Štai, atrodo, įprastas agurkų rauginimo receptas, tačiau vienas pakeistas ingredientas suteiks jiems stulbinantį skonį.

Rekomenduojama agurkus raugti įprastai, tik paprastą vandenį pakeisti sūriu mineraliniu vandeniu. Tokiu būdu agurkai įrūgs greičiau, bus traškūs ir mažiau sūrūs.

Parą rauginti agurkai su mineraliniu vandeniu

Ingredientai: 1 kg agurkų, 1 l gazuoto mineralinio vandens, 1 šaukšas druskos, 3 skiltelės česnako, krapų.

Gaminimo eiga: agurkus nuplauti ir nupjauti galiukus. Į rauginimo indą sudėti krapus, ant jų dėti agurkus, griežinėliais supjaustytus česnakus ir vėl krapus. Atskirai sumaišyti mineralinį vandenį su druska ir užpilti agurkus, kad jie būtų apsemti. Indą sandariai uždengti ir palikti parai šaldytuve. Skanaus!

Rauginti agurkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją