„Gardus, kvapnus ir labai greitai pagaminamas varškės pyragas su burnoje tirpstančiu varškės kremu. Šį pyraga dažnai gaminu savaitgaliais, kai norisi pasilepinti. Kaip malonu matyti, kai namiškiai vienas po kito eina virtuvės link – pyrago aromatas vilioja visus! Ir kaip nesusigundyti, kai pyrago skonis toks nuostabus?

Trapus pyrago pagrindas, salstelėjęs ir saldžiarūgštis varškės kremo ir juodųjų serbentų derinys tikrai nustebins kiekvieną! Pyrago pagrindui naudojau viso grūdo kvietinius miltus, tačiau juos galite keisti ir kitais miltais. Varškė ir juodieji serbentai – puikus derinys, bet ir su kitomis uogomis pavyks taip pat gardžiai!

Kristina Naturjevienė

Šis varškės pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Siūlau ir jums jo paragauti – tikrai nenusivilsite!“, – džiaugiasi Kristina ir dalijasi savo receptu.

Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Ingredientai: 160 g viso grūdo kvietinių ar kitokių miltų, 100 g minkšto sviesto, 1 kiaušinio, 1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės kremui: 540 g varškės (9 proc. riebumo), 150 g grietinės (15 proc. riebumo, bet tinka ir riebesnė), 100 g cukraus, 2 kiaušinių, 100 g šaldytų juodųjų serbentų ar kitų uogų.

Gaminimo eigą galite pamatyti vaizdo įraše.

Daugiau Kristinos receptų galite rasti internetiniame puslapyje www.maistomegeja.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją