„Išvirsime virš 700 litrų sriubos. Tai daugiau nei trys tūkstančiai porcijų, už jas tikimės surinkti daugiau nei 17 tūkst. eurų, kurie bus skirti karo lauko ligoninei Ukrainos ir Lenkijos pasienyje“ - sako klubo prezidentė, organizatorė Lina Jakučionienė.

Vilniaus LIONS moterų klubo prezidentės L. Jakučionienės teigimu, tai – tęstinė iniciatyva. „Prieš 8-erius metus vykstant kruviniems išpuoliams prieš Ukrainą, mūsų klubo narės taip pat kvietė vilniečius ir miesto svečius mėgautis ukrainietiškais barščiais ir prisidėti prie paramos Ukrainai.“

Lina Jakučionienė

Nuo šeštadienio vidurdienio sostinės V. Kudirkos aikštėje virtuvės profesionalai Deivydas Praspaliauskas, Liutauras Čeprackas, Beata Nicholson, Svajūnas Jarmala, Martynas Praškevičius, Egidijus Lapinskas, Vytautas Zdanauskas, Donatas Šatkauskas ir kt. vaišins unikaliais barščiais pagal savąsias receptūras.

„Kai tik prasidėjo karas Ukrainoje, visi jautėmės ir toliau jaučiamės blogai, norėjau kažko imtis. Seku instagrame Olia Hercules, kuri yra ukrainietė - maisto tinklaraštininkė. Turiu jos kulinarinę knygą, susiradau būtent tradicinių barščių receptą. Išviriau ir pasidalinau receptu, tuomet sulaukiau kvietimo prijungti prie šios akcijos. Net nesuabejojau, kad turim prisijungti su mūsų „Jurgis ir Drakonas“ komanda. Mums visiems rūpi ir norime bent kažkaip prisidėti prie pagalbos Ukrainai“ – sako televizijos laidų vedėja Beata Nicholson.

Atlikėjas Merūnas Vitulskis sako, jog svetimo skausmo nebūna ir tiesiog yra pareiga padėti tiems, kas yra padėtyje, kurioje galime atsidurti mes. „Turiu būti pavyzdys savo vaikams, nes šiai dienai matau ateitį savo vaikuose, kurie neš tokią pačią gerumo, meilės žmogui vėliavą“.

Žinomi lietuviai ne tik prie viryklės, už finansinę paramą – prasminga dovana

Akcijos metu sriubą susirinkusiems dalins aktorius Vytautas Rumšas. Jis atviras: „Kadangi esu menininkas, mane tokios agresijos išpuoliai išmušė iš vėžių. Esu labai jautriai paveiktas“.

Juostelės

Kartu su juo prie kilnaus tikslo jungiasi visa Humoro klubo komanda, Dovilė Filmanavičiūtė, operos žvaigždės Merūnas Vitulskis ir Viktorija Miškūnaitė, Nomeda Marčėnaitė, aktorė Lina Rastokaitė ir daugelis kitų.

Visų atvykusiųjų laukia dovana – Ukrainos vėliavos spalvų draugystės apyrankės. Jas savanoriškai nupynė žmonės iš visos Lietuvos, atsiliepę į organizatorių kvietimą prisidėti prie iniciatyvos. Skaičiuojama, kad jų jau nupinta daugiau nei 10 tūkst. vienetų, kas sudaro apie 300 km.

Akcija „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“ vyks kovo 5 d. (šeštadienį) 12.00–18.00 val. (arba kol baigsis 3500 porcijų) Kaziuko mugės metu V. Kudirkos aikštėje.

Kvietimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją