Blynai yra mano kiekvieno savaitgalio pusryčių maistas. O atostogos be blynų kas rytą – ne atostogos. Tiesą sakant, net jei ir labai kankina tingulys ar prastai jaučiuosi, vis tiek jų išsikepu. Ir tam visiškai nereikia, kad būtų daugiau valgytojų – kai kepu, tai jau tik su meile ir atida, nepaisant to, kad valgysiu juos viena.

Paprastai kepu įprastus miltinius blynelius, kuriuos visada pagardinu bananais, medumi, klevų sirupu ir uogiene arba šviežiomis uogomis“, – sakė K. Jasiūnaitė.

„Delfi TV“ laidų vedėja sako, kad vaikystė jai visuomet asocijuojasi su lietiniais blynais, kuriems pagaminti reikia tik vandens, miltų ir kiaušinių. „Tai buvo skurdūs 90–ieji, kai pinigais niekas tikrai nesišvaistė, tad ir blynai su pienu vietoje vandens jau atrodė šiokia tokia prabanga. Aišku, valgydavau juos su močiutės virtomis uogienėmis. Taip pat su grietine ir cukrumi. Labai patikdavo!“, – prisiminė pašnekovė.

Kornelija Jasiūnaitė

Dabar gamindama blynus ji sako, kad visuomet praverčia bananai, kuriuos įtrina į blynelių masę. Būtent bananai šiam patiekalui ir suteikia saldumo.

Paprašyta pasidalinti savo jau išbandytu blynų receptu K. Jasiūnaitė sakė, kad tai bus skanūs, o kartu ir sveikesni blyneliai be glitimo.

Reikės: 1 kiaušinio arba 1 v. š. linų sėmenų, 1 banano, 100 ml įprasto arba augalinio pieno, 150 ml kvietinių arba avižų miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 1 v. š. klevų sirupo arba cukraus. Jei mėgstate, galima pridėti ir šiek tiek cinamono arba kokoso drožlių, Ghi sviesto arba kokosų aliejaus kepimui (kai neturiu nei to, nei to, naudoju tiesiog sviestą).

Gaminimo eiga: iš pradžių dubenyje sutrinkite bananą šakute, tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, klevų sirupą, jei jį naudosite, ir viską išmaišykite. Atskirame indelyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, cinamonu arba kokoso drožlėmis ir viską suberkite į skystą masę, išmaišykite ir kepkite keptuvėje, formuodami nedidelius apvalius blynelius. Skanaus!

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją