Užkepti meksikietiški kukurūzų traškučiai – puikus pasirinkimas vakarėliui. Kadangi šis nuodėmingai skanus užkandis yra ganėtinai kaloringas, juo reikėtų mėgautis didelėje draugų kompanijoje arba prie šeimos stalo. Be to, tokiu gėriu būtina dalintis su artimaisiais!

Internete yra nemažai Nachos receptų. Ingredientai gali skirtis, bet pagrindas yra toks – kukurūzų traškučiai, malta mėsa ir sūris. Toliau jau galima improvizuoti – gaminti įvairius padažus, dėti įvairias daržoves, pupeles ir kitus pagardus. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą keiskite augaliniu faršu. Aštrumą reguliuokite pagal savo skonį.

Orkaitėje užkepti Nachos

Ingredientai: 1 pakuotės kukurūzų traškučių, 300 g maltos jautienos (tinka ir malta kiauliena, vištiena, kalakutiena), 200 g konservuotų pupelių pomidorų padaže, 200 g sūrio, 1 pomidoro, 1 avokado, saujos Chalapos paprikų griežinėlių (tinka ir konservuoti), saujos kukurūzų, 1 žaliosios citrinos, 2 skiltelių česnako, 2 v. š. graikiško jogurto, 1 a. š. majonezo, 0.5 a. š. maltos paprikos, žiupsnelio druskos, žiupsnelio pipirų, šlakelio aliejaus.

Orkaitėje užkepti Nachos

Gaminimo eiga: keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir kepame apie 5 min. Į jautieną įtarkuojame 1 skiltelę česnako, beriame druskos, pipirų, maltos paprikos, išmaišome. Supilame pupeles su padažu, išmaišome ir patroškiname apie 10 min. Kol mėsa troškinasi, paruošiame padažą. Sumaišome graikišką jogurtą, majonezą, įtarkuojame 1 skiltelę česnako, pabarstome druska, pipirais. Į kepimo skardą dedame traškučius, ant viršaus – mėsos troškinį, užbarstome tarkuoto sūrio ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5–10 min. Ištraukiame iš orkaitės, apšlakstome paruoštu padažu, pabarstome smulkintu pomidoru, avokadu, Chalapos paprikų griežinėliais, kukurūzais. Patiekiant apšlakstome žaliosios citrinos sultimis. Valgome rankomis, kukurūzų traškučiais „kabinant“ ingredientus. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)