Gaminti mėgstanti „Delfi TV“ laidų vedėja pasakojo, jog maisto gaminimas neretai jai tampa ir atsipalaidavimo būdu, o ypač smagu būna kaskart atrasti naujus skonius, produktus ir receptus. „Tai yra puikus atsipalaidavimo būdas, ypač kai tai galiu daryti viena, neskubinama, pasileidusi mėgstamą audioblogą fone.

Taip pat rudenį, kol dar nebūna įjungtas šildymas, orkaitėje kepantis pyragas puikiai sušildo namus (juokiasi). Rudenį ir žiemą tikrai kepu kur kas daugiau pyragų, sausainių, nes vasarą jų paprasčiausiai nesinori, o atvėsus orams jau būni kaip reikiant pasiilgęs“, – sakė ji.

Du mažus vaikus auginanti žinoma televizijos laidų vedėja pasakojo, kad paklausti ką iš kepinių labiausiai mėgsta jos mažieji, jie neabejotinai išvardintų bananų duoną, morkų pyragą, įvairiausius blynus ir bandeles.

„Didžiausia laimė jiems – įsitraukti į sausainių gamybą, kai tešla tampa jų naminiu plastilinu ir iki pažastų gali išsiterlioti miltuose. Nemeluosiu, matant tą betvarkę virtuvėje, kartai ima trūkčioti akies vokas, ir pasižadu sau, jog sausainius kepame paskutinį kartą, bet susitvarkai, suvalgai keisčiausių formų sausainių ir pamiršti. O po kelių savaičių viskas iš naujo“, – pasakojo D. Vaitkutė–Šiaulienė.

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė

Paklausta apie tai, kaip dažnai gamindama savo šeimai pati „Delfi rytas“ laidos vedėja naudoja sluoksniuotą tešlą, ji sakė, kad dažniausiai šis produktas pasitarnauja prireikus greitai paruošti skanų patiekalą būriui svečių. Sluoksniuota tešla yra universali ir labai paprastai paruošiama tiek su saldžiais ingredientais, tiek ir naudojant daržoves ar mėsą.

„Per vaikų gimtadienius dažniausiai gaminu kalakutienos faršu ir daržovėmis įdarytas vieno kąsnio bandeles, neplanuotoms vakaronėms su draugais nesunku paruošti sluoksniuotoje tešloje įvyniotas dešreles arba troškintais kopūstais įdarytas bandeles, o paskutinis pasiteisinęs atradimas – greitas sluoksniuotos tešlos tortas su kondensuoto pieno kremu, kurį paruošti gali ir virtuvės naujokas. Tai lyg ne toks kilmingas Napoleono torto pusbrolis“, – savo virtuvės gudrybėmis prieš laidą „Receptų receptai“ dalijosi laidų vedėja.

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją