Gamino svarbius sau patiekalus

Pristatydami naują televizijos sezoną laidų vedėjai pasirinko pagaminti sau svarbius ar tiesiog savo firminius ir šeimos narių bei bičiulių jau pamėgtus patiekalus. Juk ruduo – geriausias metas susitikti virtuvėje ir išbandyti ką nors naujo ar eksperimentuoti.

Naujos „Delfi TV“ laidos „Gimę ne Lietuvoje“, kuri bus rodoma kiekvieną trečiadienį 21.30 val., vedėjas Samsonas Abiodunas Toye yra kilęs iš Nigerijos, todėl paprašytas pasidalinti savo mėgstamu patiekalu, jis netrukus prisiminė dar vaikystėje kartu su mama gamintą keptų bananų receptą, kuris yra populiarus jo gimtinėje.

„Lietuvoje gyvenu jau devynerius metus, bet jei gaminu šį patiekalą, visada prisimenu mamą ir tai, kaip stovėjome kartu su ja virtuvėje ir ji mokė gaminti“, – į prisiminimus panyra naujasis „Delfi TV“ laidos vedėjas, kuris jau netrukus žiūrovams pasiūlys įdomiausių istorijų apie į Lietuvą kurti savo laimės ar ieškoti ramybės atkeliavusius žmones.

S. Abiodunui Toye kvietimas prisidėti prie profesionalios „Delfi TV“ komandos iššūkiu, tačiau jis patikina, kad visuomet stengiasi drąsiai išnaudoti visas gyvenimo suteiktas galimybes. Kaip pasakojo vedėjas, jo vedama laida „Gimę ne Lietuvoje“ bus visiškai naujo formato.

„Tiesą sakant, jaudinuosi ir kiekvieną dieną stebiu naujienas, skaitau ir daug kalbu lietuviškai. Juk „Delfi TV“ pasirodys ne tik nauja laida, bet kartu su ja debiutuosiu ir aš“, – apie naują amplua pasakojo jis.

Tuo tarpu nemenką patirtį televizijoje jau sukaupusi jo kolegė ir populiarios kiekvieną pirmadienį 21 val. rodomos laidos „Kasdienybės herojai“ vedėja Rūta Lapė pasirinko gaminti šeimos ir draugų jau pamėgtus patiekalus. Žinoma žurnalistė sako, kad gyvenime labiausiai vertina harmoniją, todėl stengiasi suderinti darbus ir laiką su šeima bei draugais, kurie mėgsta susirinkti erdviame jos namų kieme. Juk gyvenime, kaip ir virtuvėje, svarbu atrasti idealiausią ir harmoningą ingredientų derinį savo skoniui.

„Man prasminga kurti kokybišką turinį – galvoti, kaip tą valandą savo brangaus laiko prie ekrano praleis žiūrovas. Ar jis jausis pakylėtas, susidomėjęs, pailsėjęs, įkvėptas. Tiesą sakant, savo laidose man labai patinka kalbinti žmones, kurie yra kitokie nei aš ir kadangi pati gyvenime mėgstu balansą, žaviuosi žmonėmis, kurie dėl savo tikslo yra pasiryžę viskam“, – apie savo laidos užkulisius pasakojo R. Lapė.

Kelionės – spalvingiausias gyvenimo prieskonis

Jau ne pirmą sezoną viena žiūrimiausių „Delfi TV“ laidų tituluojamo kulinarinio projekto „Alfo didysis šou“, kurį žiūrovai gali išvysti kiekvieną šeštadienį 10 val. ryto, vedėjas Alfas Ivanauskas išduoda, kad norėdamas nustebinti žiūrovus ir save patį jis naujų idėjų semiasi iš jį supančio gyvenimo, todėl nieko nelaukdamas leidžiasi į keliones, aplanko naujas ir dar nepažintas šalis bei pasaulio kampelius ar nardo. Na, o šią vasarą jis išbandė nardymą su tikrų tikriausiais rykliais.

„Nuo kasdienybės leidžiančios atitrūkti veiklos atpalaiduoja. Nardydamas gali mėgautis gražiais vaizdais, kurie vėliau atgimsta kūriniuose, skoniuose ir laidose“, – tikina vedėjas.

Jam pritarė ir kartu „Delfi TV virtuvėje“ besisukęs trečiadieniais, 21 val. rodomos laidos „Orijaus kelionės“ vedėjas bei populiarus nuomonės formuotojas Orijus Gasanovas. Tiek lėkštėje, tiek keliaudamas jis mėgsta maišyti įvairias spalvas ir skonius, tad naujajame sezone žiūrovų laukia dar daugiau egzotiškų krypčių, nuotykių ir vertingų patarimų keliaujantiems.

„Keliavimas – tokia neišsemiama tema. Juk galima būtų keliauti nuo pat gimimo iki mirties. Laikausi gyvenimo taisyklės kuo daugiau pamatyti bei sužinoti ir jau įgytomis žiniomis pasidalinti su kitais. Tad, kol man pačiam bus įdomu, iki tol ir bus kuriamos laidos“, – žadėjo O. Gasanovas.

Kai darbas tampa gyvenimo būdu

Trečiadieniais ir penktadieniais 19:15 val. rodomos „Delfi TV“ aktualijų laidos „Iš esmės“ vedėja ir žinoma žurnalistė Daiva Žeimytė–Bilienė kartu su kolegomis gamindama ir dalindamasi savo idėjomis naujam sezonui pagamino sriubą, kurios, anot vedėjos, visuomet prašo vaikai. Sūnų auginanti žurnalistė sakė, kad naujas televizijos sezonas ir darbas eteryje yra puikus įrodymas, kokia įvairi gali būti kasdienybė.

„Labai džiaugiuosi, kad dirbu tokį darbą ir pasirinkau tokią profesiją, nes ši veikla nuolat verčia tobulėti, nestovėti vietoje ir suteikia galimybę susipažinti su tiek įvairiausių žmonių. Mano pasaulėžiūra plečiasi kasdien ir turbūt kiekvienas susitikimas, kiekviena laida yra nauja patirtis ir teikia naujos informacijos, kurią po to galima pritaikyti gyvenime.

Žurnalisto profesija unikali, įvairiaspalvė ir įvairialypė, nuolat verčianti tobulėti. Žurnalisto darbas – tai gyvenimo būdas“, – šypsodamasi mintimis apie savo darbą dalijasi Daiva.

Be abejonės tam gali pritarti ir naujausias žinias kasdien 15 val. pristatančios žurnalistės Kristina Pocytė ir Greta Klimkaitė. Kaip ir eteryje, gamindamos savo pasirinktą užkandį publicistikos profesionalės darbavosi kartu.

„Visur svarbus komandinis darbas, o „Delfi TV“ gali didžiuotis išties profesionalia ir susitelkusia komanda. Tai palengvina darbą ir taip kasdien žiūrovams galime pateikti visas naujausias žinias bei daug turinio kokybiškam laisvalaikiui“, – kalbėjo televizijos laidų vedėjos.

Naujas „Delfi TV“ sezonas – kaip ir skirtingi laidų vedėjų gaminti patiekalai, skirti kiekvieno skoniui, nenuobodžiai pramogai ir, svarbiausia, kokybiškam laisvalaikiui. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.