Žaibiško populiarumo instagrame ir „TikTok“ programėlėje sulaukė įdomūs tortai – elementarus biskvitas, aplietas skystu glaistu, kuris liejasi tarsi banga.

Tokį efektą pavyko išgauti, prieš patiekiant apsukant tortą perregimu plastikiniu lakštu. Paskui šis lakštas nuimamas ir glaistas ima tekėti.

Tortas atrodo ne tik gardus, bet ir stulbinamai gražus. Kūrybinga konditerė pasitelkė skystą glaistą ir sukūrė įvairių, neprilygstamo dailumo tortų, ant kurių puikuojasi princesės, undinėlės, animacinių filmukų personažai ir kt.

Brazilė kepėja Nayane Capistrano – gabi ir išradinga, tokius tortus kepa nuo lapkričio mėnesio. Konditerės teigimu, viskas prasidėjo nuo noro „nustebinti žmones“.

Tortai su Disnėjaus animacinių filmukų herojėmis, – Undinėle, Moana ir Snieguole, – sulaukė beveik milijono paspaudimų „patinka“ instagrame. Tortų kepėjos paskyroje galite pasigrožėti ir dar ambicingesniais jos kūriniais – tortais, nuo kurių kraštų su glaistu liejasi šokoladas, saldumynai...

Pasak kepėjos, gudrybė paprasta – tereikia pasigaminti dviejų rūšių glajų biskvitui: tiršto sviestinio kremo, kuriuo sulipdomi torto sluoksniai, ir skystesnio glaisto, sutirštinto kukurūzų krakmolu, kuriuo bus apliejama ir kuris, nuėmus plastiko juostą, ims tekėti.

Taigi, apsukite tortą perregimo plastiko juosta, apliekite storu, kelių centimetrų sluoksniu glaisto (jo turi būti pakankamai, kad tekėdamas padengtų ir aplietų visą tortą), uždėkite norimus papuošimus. Galiausiai nuimkite juostą ir džiaukitės rezultatu.

Šaltinis: https://www.mailplus.co.uk/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)