Įsimintiniausia dovana – gardus patiekalas

Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas atviras – Valentino dieną jis švęsdavo tik mokykloje, su meilės paštu bei atvirukais. Tačiau jau tuomet jo meilės laiškuose būdavo paslėpti gardūs saldainiai, kuriuos gamindavo pats.

„Dabar šios dienos nešvenčiu ir nedovanoju jokių dovanų – užtai maistą gaminu visą laiką. Be to, svarbu prisiminti, jog jei nesate įsimylėję kito asmens, visada galite mylėti save. Tik įsimylėjus save suprasite, kaip malonu mylėti ir kitus. Todėl galite pasidaryti dovaną sau ir, pavyzdžiui, užsiauginti sluoksniuočio desertą vazone bei juo pasimėgauti“, – pataria vienas pirmųjų modernaus maisto dizaino pradininkų Lietuvoje.

Jis išduoda, kad Valentino diena jam nėra ypatinga šventė – jis nemėgsta mylėti vieną dieną, ką daro visas pasaulis.
„Siūlau mylėti kasdien, o šią dieną – nemylėti (šypsosi). Reikia džiaugtis, rūpintis ir puoselėti savo santykius kiekvieną dieną, o ne būtent per Valentino dieną, gimtadienį ar Šv. Kalėdas. Geriau apgalvokite, koks buvote, ką nuveikėte, kad santykiai būtų geri ir, ką galėtumėte pakeisti per kitas 365 dienas.

Kuo daugiau tau metų, tuo labiau supranti, kad santykius reikia puoselėti visada, o ne kartą per metus. Tačiau tai ne kliūtis per Valentino dieną pagaminti skanų patiekalą – gali būti ne tik puikus būdas parodyti dėmesį, bet ir nuostabi dovana“, – teigia A. Ivanauskas.

Du Valentino dienos scenarijai

„Manau, kad geriausia dovana yra žmogui skirtas dėmesys ir Jūsų laikas. Todėl Valentino dienos proga siūlau pasirinkti vieną iš dviejų galimų scenarijų, jei negalite šios dienos švęsti kartu.
Pirmasis – suplanuokite, kokį patiekalą norėtumėte paruošti savo mylimam žmogui, o pagaminę jį tiesiog nusiųskite tiesiai į Jums rūpimo asmens namus (tam galite pasinaudoti pavežimo įmonių paslaugomis).

Norisi daugiau intymumo? Užsakykite vienas kitam ingredientus, kurių reikėtų Jūsų abiejų mylimam patiekalui, galite improvizuoti, parinkti tokių produktų, kurie pagyvintų ir atnaujintų Jūsų mėgstamą skanėstą. Ir tokią vakarienę ruoškite kartu – video skambučio pagalba, galėsite ne tik girdėti, bet ir matyti vienas kitą, bendrauti ir mėgautis gaminimo eiga. Toliau galite spręsti ar pagamintą patiekalą valgysite patys ar siųsite jį vienas kitam.

Taip pat nepamirškite tokios dovanos gražiai įpakuoti ir pateikti todėl, kad įpakavimas gali sustiprinti emociją gavus dovaną, tai parodys, kad ją ruošdami viską apmąstėte iki smulkmenų. Net ir esant tokiai situacijai, galite būti kartu ir rasti būdų, kaip parodyti vienas kitam dėmesį, todėl labiausiai ir linkiu nepamiršti vis iš naujo vienas kitą stebinti“, – pataria laidų „Alfas live“ ir „Alfas vienas namuose“ vedėjas.

O jei neturite savo mėgstamiausio patiekalo arba neišsirenkate iš gausybės variantų, A. Ivanauskas Jums pateikia dviejų skaniausių desertų receptus.



Dar daugiau kulinarinių idėjų galite pasisemti jau šį sekmadienį nemokamame televizijos kanale Delfi TV žiūrėdami laidą „Alfas vienas namuose“ 10 val., kurios metu Alfas Ivanauskas Valentino dienos proga gamins gaivias salotas su burnoje tirpstančiomis mocarelos sūrio spurgomis ir braškėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)