4–6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min

  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės kefyro
  • 8 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus arba sviesto
  • 6 vid. bulvių
  • Kelių šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
  • Žiupsnelio druskos
  • Alyvuogių aliejaus kepimui


1. Į indą sumuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską suplakite. Supilkite kefyrą. Maišant berkite miltus. Supilkite sviestą ar alyvuogių aliejų. Viską sumaišykite.

2. Palikite pastovėti 5–7 minutes, kad miltai išbrinktų. Tešla turi būti pakankamai tiršta, kad palengva tįstų nuo šaukšto.

3. Su smulkesne nei burokine tarka sutarkuokite bulves. Sutarkuotas bulves suberkite į tešlą ir viską išmaišykite. Laiškinius česnakus berkite į tešlą, išmaišykite.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Palaukite kol keptuvė įkais, dėkite 4–6 šaukštus tešlos ir paskleiskite po visą keptuvę lyg keptumėte lietinius. Apkepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Jie keps ilgiau nei įprasti kefyriniai blynai.

Alfo Ivanausko patarimai:

· Galite į blynus įberti ir kitokių žolelių, pvz.: krapų.
· Blynus galite pagardinti: pomidorais ir grietine, ikrais ar ikrų užtepėle, silke, grūdėta varške, valgyti ryte su šonine, kiaušiniais ir grietine.
· Jie yra lankstūs todėl, tokius blynus galite ruošti su įvairiais įdarais.

Netradiciniai bulviniai blynai
Foto: Recepto autorius