Štai skaitytojos Reginos burnoje tirpstančio cukinijų pyrago receptas, kurio skonį ragavusieji dar ilgai aptarė.

Šiam cukinijų pyragui reikės: maždaug 350 g stambia tarka sutarkuotų ir nuspaustų cukinijų, 4 kiaušinių, 200 g cukraus, 200 g kvietinių miltų, pusės stiklinės aliejaus arba sviesto, anot Reginos, iš akies, 3 šaukštų kakavos miltelių, 3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 1 arbatinio šaukštelio cinamono, žiupsnelio druskos, riešutų tiek, kiek norisi.

Stambesne tarka sutarkuota cukinija paliekama nusistovėti. Per tą laiką iki baltumo suplakami kiaušiniai (ir tryniai, ir baltymai), supilamas aliejus ir dar truputį paplakama, tada sudedama tarkuota ir nuspausta cukinija, įmaišomi smulkinti riešutai. Į šią masę suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliai, cinamonas, druska. Atsargiai išmaišyta masė pilama į kepimo formą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi. Kepama 180 laipsnių orkaitėje 45–50 min.

Iškepęs pyragas paliekamas atvėsti. Jį galima valgyti ir tokį arba pagardintą – viršų aptepti tirpintu šokoladu. O Regina pyragą išilgai perpjovė į penkias dalis. Šiuos papločius pertepė bruknių uogiene bei išplakta grietinėle, sumaišyta su rikotos sūriu. Tuo pačiu grietinėlės ir rikotos kremu aptepė ir pyrago viršų, dar pabarstė sode nuskintomis avietėmis ir šilauogėmis.

Pyragas toks skanus, kad ant stalo tikrai neužsibus – skubėkite kepti ir mėgautis!

Reginos gardus cukinijų pyragas