Apelsininė lašiša, kepta ant grilio
- 4 pasagos formos lašišos gabaliukų (maždaug po 180 g)
Marinatui:
2 skiltelių česnako
1 šaukšto nuvalyto imbiero
2 apelsinų
4 šaukštų sojų padažo
50 ml aliejaus
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto nutarkuotos apelsino žievelės
1. Susmulkinkite česnaką ir imbierą, išspauskite apelsinų sultis.
2. Suplakite kartu visus produktus, skirtus marinatui. Į plokščią indą sudėkite žuvį ir užpilkite marinatu. Palikite kelioms valandoms.
3. Kepkite žuvį ant grotelių po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kartkartėmis tepkite marinatu.
4. Iškepusią žuvį patiekite išsyk.
· Lašišą galite patiekti su smulkintomis žolelėmis, česnaku, smulkinta apelsino žievele.
· Svarbiausia – neperkepkite lašišos, ji turi viduje likti kreminė, o iš išorės lengvai apskrudusi.
· Galite pašlakstyti citrinų arba apelsinų sultimis.