Apelsininė lašiša, kepta ant grilio

  • 4 pasagos formos lašišos gabaliukų (maždaug po 180 g)

Marinatui:

2 skiltelių česnako
1 šaukšto nuvalyto imbiero
2 apelsinų
4 šaukštų sojų padažo
50 ml aliejaus
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto nutarkuotos apelsino žievelės


1. Susmulkinkite česnaką ir imbierą, išspauskite apelsinų sultis.
2. Suplakite kartu visus produktus, skirtus marinatui. Į plokščią indą sudėkite žuvį ir užpilkite marinatu. Palikite kelioms valandoms.
3. Kepkite žuvį ant grotelių po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kartkartėmis tepkite marinatu.
4. Iškepusią žuvį patiekite išsyk.

· Lašišą galite patiekti su smulkintomis žolelėmis, česnaku, smulkinta apelsino žievele.
· Svarbiausia – neperkepkite lašišos, ji turi viduje likti kreminė, o iš išorės lengvai apskrudusi.
· Galite pašlakstyti citrinų arba apelsinų sultimis.

Alfas Ivanauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)