Reikės:

  • 4–5 obuolių
  • 1 citrinos
  • malto cinamono (pagal skonį)
  • 100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 2–3 šaukštų traškių javainių su datulėmis ir lazdynų riešutais
  • 300 g sluoksniuotos bemielės tešlos (1 gabalo)
  • Kiaušinio plakinio
  • cukraus miltelių (pabarstyti)

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis ir užtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite malto cinamono, suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir javainius. Viską išmaišykite.
2. Tam, kad būtų paprasčiau, štrudelį gaminkite iškart ant kepimo popieriaus. Tešlos lakštą išskleiskite, per vidurį sudėkite įdarą. Laisvus tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir suvyniokite kaip voką. Siūlę palikite viršuje. Štrudelio paviršių patepkite kiaušinio plakiniu, išspauskite skylutes arba įpjaukite aštriu peiliu ir pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi.
3. Viską dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min.
4. Iškepusį štrudelį pabarstykite cukraus milteliais. Patiekite su ledais, plikytu vaniliniu kremu arba plakta grietinėle.

· Naudokite skirtingas obuolių rūšis – taip skonis bus turtingesnis.
· Dribsniai sugers atliekamą įdaro skystį.
· Galima pagaminti varškės įdarą – pertrintą varškę sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais, galima pridėti kriaušių arba pagaminti štrudelį su vyšniomis. Rudenį labai tinka į štrudelį slyvos.

Obuolių štrudelis
Foto: Recepto autorius