Maistas Kaziuko mugėje

Žuvimi prekiaujantis vyras Delfi tvirtino, kad šiais metais tikisi daugybės žmonių, o paklaustas, ką dažniausiai perka praeiviai, pirmiausia įvardijo stintas ir vilkžuvę.

Maistas Kaziuko mugėje

O ar kainos pakilo? „Kainos tos pačios, gal kažkas šiek tiek brangiau“, – manė vyras.

Maistas Kaziuko mugėje

Paklausus, ar šįmet brangiau nei pernai, vyras teigė, kad kainos kyla natūraliai, dėl to, kad kyla ir kitos paslaugos.

Maistas Kaziuko mugėje

Meduoliai šįmet mugėje kainuoja po 2,5-3 eurus, o dėžutę šokoladu aplietų grybukų įsigysite už 5 eurus. Vis dėlto, daugiausia žmonių buriuojasi prie maisto produktais nukrautų prekystalių. Marinuotų pomidorų indelis mugėje kainuoja 4 eurus, morkų salotų – 3, o kopūstų – 2,5. Iš tolo kvepiantys rūkytos žuvies prekystaliai nukrauti lašiša, stintomis, aštuonkojais, vilkžuve ir kitomis gėrybėmis. 100 gramų aštuonkojo čiuptuvėlių mugėje kainuoja 1,4, kilogramas šaltai rūkytos skumbrės – 9,50, kilogramas karštai rūkyto karšio – 9 eurai, kilogramas rūkytos stintos – 12, šviežios – 4,5. Karštai rūkytų lašišos kaulų kilogramą įsigysite už 6 eurus, kilogramą karštai rūkytos vilkžuvės – už 8,9 ar 9,9 Eur.

Maistas Kaziuko mugėje

Ant prekystalių guli ir karštai rūkytos vištos už 6,50 Eur už kilogramą. Kilogramą šalto rūkymo kiaulienos nugarinės mugėje galite rasti už 9 eurus, o sūdytų kiaulienos lašinių – už 6, sūdytos šoninės – už 6,80.

Maistas Kaziuko mugėje

Išalkę gali pasisotinti ir pačioje mugėje keptais šašlykais, plovu ar sriuba. Už porciją šašlykų mugėje sumokėsite 8 eurus, dešrelę su kopūstais – 6, rūkytos karkos su žirniais porcija kainuoja 10-12 eurų.

Kaziuko mugė
Maistas Kaziuko mugėje

Už plovą, meksikietišką troškinį ar Kijevo kotletą tektų pakloti po 6 eurus. Tradiciškai mugėje gausu ir virvele surištų riestainių. Nedidelių riestainių pluoštelis kainuoja nuo 1,5 Eur.

Maistas Kaziuko mugėje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)