Ingredientai:

400 g pieno
300 g grietinėlės
200 g apvaliųjų ryžių
200 g kreminio sūrio (arba gerai pertrintos riebios varškės)
100 g cukraus
3 kiaušiniai
30 g stiprios juodos kavos
2 cinamono lazdelės
3 g maltos vanilės

Gaminimas:

Ryžiai apkepinami puode sausai. Kai pradeda skrusti, supilamas pienas, grietinėlė ir sudedama vanilė, cinamonas bei cukrus.

Ryžiai verdami ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 15 minučių (ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę). Paliekami atvėsti.

Atskirai išplakami kiaušiniai. Jie sumaišomi su kreminiu sūriu ir kava.

Sūrio kremas sumaišomas su virtais ryžiais. Viskas gerai išmaišoma.

Ryžių masė sudedama į kepimo formą arba mažesnes formeles (pvz. Creme brule formeles) ir kepama orkaitėje 180 temperatūroje iki viršus gražiai apskrunda.

Pudingas gali būti valgomas karštas, tačiau man jis skaniausias atvėsęs ir atšaldytas šaldytuve.

Patarimai:

Kepimo laikas priklausys nuo formos dydžio ir pudingo storio – mažose formelės pudingas iškeps per 15-20 minučių, o didesnis, storesnis pudingas gali kepti ir pusvalandį ar šiek tiek ilgiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)