Sausainiams reikės:

  • 50 g lazdyno riešutų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 200 g sviesto

Zabaione kremui reikės:

  • 5 kiaušinių trynių
  • 80 g balto vyno
  • 30 g cukraus

Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų.

Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys.

Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės.

Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.

Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros. Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą.
Gautą Zabaione kremą supilti į taures ir valgyti kartu su iškeptais sausainiais.

Skanaus!

Zabaione
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt