Perskaitę receptą turbūt pagalvojote – kiek daug žingsnelių… Iš tikrųjų nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tik reikia paskirti šiek tiek laiko. Kai želė vėsta, išsikepame biskvitą, kai biskvitas vėsta, pasigaminame jogurto-persikų masę, ir galiausiai belieka viską susluoksniuoti.

10 porcijų

Reikės:

Biskvitui

  • 2 kiaušinių
  • 70 g cukraus
  • 80 g miltų
  • 1 valg. š. pieno
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos

Persikų-jogurto sluoksniui

  • 425 g konservuotų persikų saldžiame sirupe
  • 280 g persikų jogurto, kambario temperatūros
  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo), kambario temperatūros
  • 50 g cukraus
  • 6 lapelių želatinos (arba 20 g želatinos)
  • 5 valg. š. karšto vandens

Želė sluoksniui

  • 1 pakelio persikų želė
  • 370 ml (1 ½ cup) karšto vandens

Gaminimas:

1. Želė sluoksnis – į karštą vandenį supilame želė, maišome, kol visos želė granulės ištirpsta. Paliekame visiškai atvėsti.
2. Biskvitas – įkaitiname orkaitę iki 180 C. Viename dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu mikseriu ~3-5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Tada supilame pieną ir aliejų, išmaišome šaukštu. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus įsijojame miltų mišinį į kiaušinių masę. Lėtai ir atsargiai išmaišome tešlą šaukštu, kol miltai susijungia su kiaušinių mase. Ant apvalios, išardomos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Ar biskvitas iškepęs – patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti.
3. Persikų-jogurto sluoksnis – pamerkiame želatinos lapelius į šaltą vandenį 5-10 min. Nuo persikų nupilame skystį. Pasiliekame 3 nedideles persikų skilteles, o likusias sutriname maisto trintuvu. Sutrintus persikus sumaišome su jogurtu. Želatinos lapelius gerai nuspaudžiame, sudedame į karštą vandenį, išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada į želatiną įdedame 3-4 valg. š. jogurto, išmaišome, po to visą želatiną sudedame į jogurtą. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol grietinėlė nebekrenta nuo mikserio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius). Tada grietinėlę atsargiai sumaišome su jogurtu naudodami šaukštą. Kremą paliekame šaldytuve ~ 30 min., kad šiek tiek sustingtų.
4. Kepimo formos šonus tolygiai padengiame kepimo popieriumi. Tada supilame jogurto kremą ant biskvito, išlyginame paviršių ir dedame atgal į šaldytuvą bent 1-1,5 h. Kai kremas sustingsta ant jo išdėliojame supjaustytas (kaip patinka) likusias persikų puseles. Po to atsargiai, naudodami šaukštą užpilame persikų želė ir dedame atgal į šaldytuvą bent 2-3 h arba pernakt.

Galite naudoti jogurtą su persikų gabalėliais.

Vietoje apvalios kepimo formos galite naudoti keturkampę kepimo formą.