Tortas pagaminamas tikrai paprastai, pasiseks net ir tiems, kurie nemėgsta gaminti tortų ar yra patyrę nesėkmių gamindami tortus. Šis receptas visiškai nesudėtingas, tik reikia turėti šiek tiek kantrybės belaukiant, kol tortas sustings.

Rekomenduoju tortą skanauti kitą dieną, nes pernakt visi skoniai „susiderina“. Tortą dekoruokite pagal savo fantaziją. Man asmeniškai skaniausia, kai tortas papuoštas braškėmis ar šilauogėmis.

Biskvitams reikės:
(stiklinė 250 ml)

  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 190 ml aliejaus
  • 1 stiklinės stambiai tarkuotų morkų
  • 1 stiklinės morkų, supjaustytų didesniais gabalėliais
  • 2 stiklinių miltų
  • 325 ml cukraus
  • 1 arb. š. cinamono
  • ¼ arb. š. malto imbiero
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • ¼ arb. š. malto muskato

Kremui:

  • 250 g „Philadelphia“ sūrio
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • ~125–150 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
Morkų tortas

Gaminimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
  2. Į smulkintuvą sudėti morkų gabaliukus, supilti aliejų, įmušti kiaušinius ir viską sutrinti elektriniu trintuvu – apie pora minučių, kol neliks morkų gabalėlių.
  3. Miltus, kepimo miltelius, prieskonius, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišyti, viską persijoti 1 kartą.
  4. Į sumaišytus miltus supilti morkų-kiaušinių masę, gerai išmaišyti ir galiausiai šaukštu įmaišyti tarkuotas morkas.
  5. 26 cm išardomą tortinę ištepti sviestu. Supilti pusę tešlos ir kepti 45 min. įkaitintoje orkaitėje. P Kepimo pabaigoje patikrinti biskvito centrą mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas neaplipęs tešla – tuomet galima traukti biskvitą iš orkaitės, jei dar aplipęs – šiek tiek ilgiau pakepti. Kai išimsite biskvitą iš orkaitės – palikite visiškai atvėsti. Visą procesą pakartokite su likusia tešlos dalimi.
  6. Kremas: „Philadelphia“ sūrį sumaišome su sviestu, cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, kol neliks jokių gumulėlių – plakame apie 10 min. Jei reikia, galima įdėti daugiau cukraus pudros – pagal skonį. Kremą galima dėti į šaldytuvą, jei dar laukiate, kol biskvitai atvės.
  7. Visiškai atvėsus biskvitams – lygiai nupjauti jų viršų (jei jis iškilęs). Pirmą biskvitą dėti ant lėkštės, užtepti apie 2/3 kremo, uždėti ant viršaus antrąjį biskvitą – spustelti, ir užtepti likusiu kremu viršų, jei norite, galite aptepti ir kraštus.
  8. Puošti kaip patinka!
  9. Tortas skaniausias kitą dieną.

Pastaba. Jei mėgstate labiau kreminius tortus, galite padvigubinti kremo masę.

Morkų tortas