„Obuolių pyragas Lietuvoje – jau įprastas kepinys, ypač dažnai gaminamas rudenį. Obuoliai gali būti konservuojami, džiovinami, kepami, verdami ir valgomi žali, todėl iš jų gaminamų patiekalų įvairovė – be galo plati. Vis tik rudenį skaniausia gaminti obuolių pyragą, papildytą saldžiais ingredientais, tokiais kaip karamelė, šokoladas, kakava ir jogurtas“, – atsiųstame pranešime cituojama prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Jums reikės:

  • 6 vnt. obuolių
  • 250 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 150 g miltų
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g maltų migdolų
  • tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite į smulkius gabalėlius.
  2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.
  3. Tuomet į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.
  4. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite.
  5. Pyragą kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
  6. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.