Kaip ir pernai, Lietuvos restoranų šefai festivalio dalyvius palepino skonių įvairove, rašoma atsiųstame pranešime. Svečių lėkštėse – ką tik iškepta jautiena su šalotiniais svogūnais, rūkyta skumbrė, kukurūzinio viščiuko filė, glazūruoti šonkauliukai. Jūrų gėrybių mėgėjai smaguriavo austrėmis, užkeptomis su sūriu ir žolelėmis, o smaližius pradžiugino kelios desertų rūšys. Neapsieita ir be mėsainių – svečiams buvo siūlomi gurmaniški burgeriai su chorizo dešra.

Virėjai noriai dalijosi patarimais ir aktualių kulinarinių tendencijų žiniomis. Restorano „Vytautas Mineral Spa“ šefas Darius Dobrovolskas svečiams siūlė patiekalams suteikti indiškos virtuvės motyvų, vaišindamas juos traškiomis tortilijomis su vištiena. Vieną kitą gudrybę šventės svečiams atskleidė ir „Rib Room“ restorano šefas Svajūnas Jarmala. Pernai savo autoriniu patiekalu pakerėjęs meistras festivalio dalyvius ir vėl stebino subtiliu glazūruotų šonkauliukų skoniu ir sultingumu.

Šiemet festivalyje surengtos ir kulinarinės kepimo pamokos. Profesionalūs restoranų virėjai svečiams rodė ir aiškino, kaip paruošti sultingą kepsnį bei žuvį „kaip iš pasakos“. „Apvalaus stalo klubo“ virtuvės šefas Eugenijus Volkovas su festivalio dalyviais pasidalijo afrikinio šamo, kepto su porais, receptu. „Ši žuvytė išpildys visus jūsų norus“, – juokavo geriausiu 2016 metų Lietuvos virėju pripažintas šefas.

Kulinarinių knygų autorė ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėja Renata Ničajienė šventės svečiams pademonstravo, kaip keraminėje kepsninėje paruošti vasaros sezono desertą. „Metėme iššūkį angliškam crumble pyragui (liet. trupiniuotis), kurį siūlau išbandyti su rabarbarų ir braškių įdaru. Neseniai atradau ir vis tiriu šios kepsninės galimybes. Pyragai išeina kaip iš tikros mūrinės krosnies“, – pasakojo ji.

Savo firminiu receptu pasidalijo ir 2016 m. Lietuvos barbekiu čempionato nugalėtojas Laurynas Bužinskas.

Rūkyta skumbrė su saldžiųjų bulvių kremu

1 porcijai reikės:

100 g skumbrės
100 g saldžiųjų bulvių
30 g sviesto
70 g burokų
70 g obuolių
1 citrinos
žiupsnelio druskos
šlakelio alyvuogių aliejaus
kalendros
petražolių
čili pipiro
vyšnios skiedrų

Gaminimas:

Skumbrę apibarstome druska, ant žarijų barstome saują drėgnų vyšnios skiedrų ir ant netiesioginės kaitros žuvį rūkome apie 10 min. 110 laipsnių temperatūroje.
Nenuluptas saldžiąsias bulves ir burokus rūkome su vyšnios skiedromis ant netiesioginės kaitros 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Nuo rūkytų saldžiųjų bulvių ir burokų nulupame odelę, saldžiąsias bulves trintuvu sutriname su sviestu iki kremo konsistencijos, burokus supjaustome skiltelėmis.
Obuolius supjaustome skiltelėmis, apšlakstome citrinų sultimis.
Paruošiame „Čimičiuri“ padažą: susmulkiname kalendrą, petražoles, čili pipirą, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, pasūdome.
Pateikiame rūkytą skumbrę su saldžiųjų bulvių kremu, rūkytais burokais, obuoliais ir „Čimičiuri“ padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją