Jums reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 1 arb. šaukštelio cinamono;
  • 500 g riebios varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 9–10 didelių obuolių (antaniniai obuoliai idealus variantas).

Pirmiausia pasiruošiu varškę. Kiaušinius, suplakame su 1 stikline cukraus, tada dedame varškę ir viską plakame iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.

Kai varškė paruošta pasigaminame tešlą, sviestą apipilame miltais pirštais sutriname tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų ir lieka smulkūs trupiniai. Tada į trupinius beriame apie pusę stiklinės cukraus ir viską sumaišome.

Nusilupame obuolius ir sutarkuojame burokine tarka.

2/3 trupinių beriame į skardą (manoji 17-25 cm)ir tolygiai paskirstome, ant šio pagrindo supilame varškę. Ant varškės sudedu sutarkuotus obuolius, pakankamai storu sluoksniu (kai pyragas iškepa obuolių sluoksnis sumažėja 3 kartus), apibarstau obuolius cinamonu, jei norite saldžiau, galima cinamoną sumaišyti su cukrumi. Ant pyrago viršaus užberiam plonu sluoksniu likusius trupinius.

Orkaite įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame pyragą 1 valandą ant priešpaskutinės pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.

Pyragas skanus ir šiltas ir šaltas.


Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“.