„Dukra pareiškė, kad nori torto. Ir ne bet kokio, o šaltibarščių. Ką?! Kokio? Tad ko dėl vaikų nepadarysi... Tiesa pasakius, nors šaltibarščius dieviname, bet tokio dalyko nebūčiau net susapnavus... O gaila, nes ta „šaltibarštiena“ – nuostabi“, – pasakojo originalų šaltibarščių tortą pagaminusi Justina Murnikovaitė.
Justinos patarimas tiems, kurie norės išbandyti šį tortą pasigaminti – svarbu šį gaminį dėti į silikonines formas, nes įdėjus į apvalią stiklinę formą, negražiai išsiima.
Šiam šaltibarščių tortui pagaminti jums prireiks:
- Kefyro
- Burokėlių
- Tarkuoto agurko
- Virtų kiaušinių
- Svogūno laiškų
- Krapų
- Druskos
- Citrinos rūgšties
- Želatinos
(Druskos ir citrinos rūgšties dėkite dvigubai daugiau nei įprastai, jei burokėliai nėra marinuoti)
Paruošimas:
Išbrinkinkite želatiną ir paskui ją pašildykite ant ugnies arba dar geriau inde su vandeniu.
Tikrinkite temperatūrą, turi būti vos šilta, kitaip sutrauks kefyrą.
Supilkite į formas ir patalpinkite į šaldytuvą valandai. Šaltibarščių tortą skanauti tinka su šviežiomis bulvėmis.
Justina sako, kad jai labai skanu virtas bulves apipurkšti česnakų aliejumi ir jas apkepti. Išmėginkite.
Skanaus!