„Dukra pareiškė, kad nori torto. Ir ne bet kokio, o šaltibarščių. Ką?! Kokio? Tad ko dėl vaikų nepadarysi... Tiesa pasakius, nors šaltibarščius dieviname, bet tokio dalyko nebūčiau net susapnavus... O gaila, nes ta „šaltibarštiena“ – nuostabi“, – pasakojo originalų šaltibarščių tortą pagaminusi Justina Murnikovaitė.

Justinos patarimas tiems, kurie norės išbandyti šį tortą pasigaminti – svarbu šį gaminį dėti į silikonines formas, nes įdėjus į apvalią stiklinę formą, negražiai išsiima.

Šaltibarščių tortas

Šiam šaltibarščių tortui pagaminti jums prireiks:

  • Kefyro
  • Burokėlių
  • Tarkuoto agurko
  • Virtų kiaušinių
  • Svogūno laiškų
  • Krapų
  • Druskos
  • Citrinos rūgšties
  • Želatinos

(Druskos ir citrinos rūgšties dėkite dvigubai daugiau nei įprastai, jei burokėliai nėra marinuoti)

Šaltibarščių tortas

Paruošimas:

Išbrinkinkite želatiną ir paskui ją pašildykite ant ugnies arba dar geriau inde su vandeniu.

Tikrinkite temperatūrą, turi būti vos šilta, kitaip sutrauks kefyrą.

Supilkite į formas ir patalpinkite į šaldytuvą valandai. Šaltibarščių tortą skanauti tinka su šviežiomis bulvėmis.

Justina sako, kad jai labai skanu virtas bulves apipurkšti česnakų aliejumi ir jas apkepti. Išmėginkite.

Skanaus!

Šaltibarščių tortas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)