Reikės (3 tartaletėms):

Pagrindui:

  • 1/2 puodelio lazdyno riešutų
  • 1/2 puodelio avižų dribsnių
  • 10 minkštų datulių
  • 5 šaukštų kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Serbentų sluoksniui:

  • 1 puodelio šaldytų serbentų
  • 3-5 šaukštų agavų sirupo (pagal norimą saldumą)
  • 1/4 šaukštelio agaro
  • 3 šaukštų šilto vandens

Šokolado sluoksniui:

  • 66 g (6 gabaliukų) juodo šokolado
  • 6 šaukštų augalinio pieno

Kaip gaminti:

1. Visų pirma pasigaminame pagrindą – riešutus ir dribsnius sumalame iki rupių miltų.
2. Tuomet sudedame datules, kokosų aliejų, druską ir viską sumalame iki vientisos masės.
3. Ją paskirstome į formeles, gerai, tolygiai prispaudžiame ir dedame į kamerą.
4. Antrajam sluoksniui uogas ir sirupą sudedame į nedidelį puodą ir kaitiname, kol uogos praranda savo formą (galima kiek patrinti šaukštu ar mentele).
5. Agarą atskirame indelyje sumaišome su vandeniu ir pilame į puodą su uogomis. Nuolat maišydami užverdame.
6. Gautą masę paskirstome ant pagrindo, kurį prieš tai išimame iš formelių (vėliau tą padaryti gali būti sunkiau).
7. Dedame į šaldytuvą 10-15 min., kad serbentų masė sustingtų.
8. Paskutiniam sluoksniui šokoladą kartu su augaliniu pienu ant nedidelės kaitros išlydome puode ir paskirstome ant serbentų sluoksnio.
9. Dedame atgal į šaldytuvą bent pusvalandžiui (geriausia palaikyti porą valandų ar pernakt).

Skanaus!

Tartaletė su juodaisiais serbentais ir juodu šokoladu
Foto: Recepto autorė

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Receptu dalijasi tinklaraštis Folow your spoon.