„Šios Velykos bus kitokios visiems. Teks būti namuose, negalėsime aplankyti mums artimų žmonių, giminių siekiant juos apsaugoti. Ir svarbiausia – nepamirškime, kad yra didžiulė dovana Velykas leisti kartu su šeima”, – sakė Gian Luca Demarco.
Reikės:
700 g kvietinių miltų
300 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
10 g druskos
50 g kiaulienos taukų
20 g sviesto
3 kiaušinių
150 g parmezano arba pekorino sūrio
150 g neapolietiškos arba chorizo rūkytos dešros
Gaminame:
Šiltame vandenyje ištirpinti mieles. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą iki vientisos masės. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos į vidų, kad pasiskirstytų po visą masę. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš jo susukti 6 „virveles“.
Tešlą išformuoti ir paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“.
Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų. Tada kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.