Žuvimi prekiaujantis vyras Delfi tvirtino, kad šiais metais tikisi daugybės žmonių, o paklaustas, ką dažniausiai perka praeiviai, pirmiausia įvardijo stintas ir vilkžuvę.
O ar kainos pakilo? „Kainos tos pačios, gal kažkas šiek tiek brangiau“, – manė vyras.
Paklausus, ar šįmet brangiau nei pernai, vyras teigė, kad kainos kyla natūraliai, dėl to, kad kyla ir kitos paslaugos.
Meduoliai šįmet mugėje kainuoja po 2,5-3 eurus, o dėžutę šokoladu aplietų grybukų įsigysite už 5 eurus. Vis dėlto, daugiausia žmonių buriuojasi prie maisto produktais nukrautų prekystalių. Marinuotų pomidorų indelis mugėje kainuoja 4 eurus, morkų salotų – 3, o kopūstų – 2,5. Iš tolo kvepiantys rūkytos žuvies prekystaliai nukrauti lašiša, stintomis, aštuonkojais, vilkžuve ir kitomis gėrybėmis. 100 gramų aštuonkojo čiuptuvėlių mugėje kainuoja 1,4, kilogramas šaltai rūkytos skumbrės – 9,50, kilogramas karštai rūkyto karšio – 9 eurai, kilogramas rūkytos stintos – 12, šviežios – 4,5. Karštai rūkytų lašišos kaulų kilogramą įsigysite už 6 eurus, kilogramą karštai rūkytos vilkžuvės – už 8,9 ar 9,9 Eur.
Ant prekystalių guli ir karštai rūkytos vištos už 6,50 Eur už kilogramą. Kilogramą šalto rūkymo kiaulienos nugarinės mugėje galite rasti už 9 eurus, o sūdytų kiaulienos lašinių – už 6, sūdytos šoninės – už 6,80.
Išalkę gali pasisotinti ir pačioje mugėje keptais šašlykais, plovu ar sriuba. Už porciją šašlykų mugėje sumokėsite 8 eurus, dešrelę su kopūstais – 6, rūkytos karkos su žirniais porcija kainuoja 10-12 eurų.
Už plovą, meksikietišką troškinį ar Kijevo kotletą tektų pakloti po 6 eurus. Tradiciškai mugėje gausu ir virvele surištų riestainių. Nedidelių riestainių pluoštelis kainuoja nuo 1,5 Eur.