Sodraus skonio avižinė košė


Reikės:

  • 90 g avižų dribsnių
  • 500 ml augalinio pieno
  • ¾ arb. š. cinamono
  • ⅛ arb. š. moliūgo pyrago prieskonių (nebūtina)
  • 2 vidutinio didumo bananų, supjaustytų riekelėmis
  • 30 g maltų linų sėmenų
  • ½ šaukšto vanilės ekstrakto


Reikės papuošimui:

  • 15-30 ml riešutų sviesto
  • 85 g atšildytų šaldytų aviečių
  • Moliūgo sėklų
  • Chia sėklų
  • Kanapių sėklų


Kaip gaminti:

1. Į vidutinio didumo puodą ant didelės ugnies sudėkite avižas, pieną, cinamoną, moliūgo pyrago prieskonius ir vieną iš bananų.
2. Palaukite, kol užvirs, o tada sumažinkite ugnį ir virkite 8 minutes vis pamaišydami. Įspėjimas: pienas gali pervirti, todėl atidžiai stebėkite košę ir, jei reikia, sumažinkite ugnį.
3. Sudėkite antrą bananą ir linų sėmenis, o tada pavirkite dar 2-5 minutes. Dėl linų sėmenų košė labai sutirštės. Pirmasis bananas labai suvirs ir padarys košę kreminę, o antrasis suteiks tekstūros ir saldumo.
4. Galiausiai supilkite vanilės ekstraktą ir nukelkite puodą nuo ugnies. Jeigu norėsite, kad košė būtų skystesnė, pridėkite pieno ar vandens, o jei norėsite tirštesnės, pavirkite dar porą minučių.
5. Papuoškite priedais.

Skanaus!

Receptu dalijasi tinklaraštis Pick Up Limes.