Produktai:
- 200 g miltinio mišinio blyneliams (baltųjų miltų arba viso grūdo miltų),
- 2 kiaušiniai,
- 150 ml pieno,
- 1 šaukštas sviesto kepimui,
- 2 bananai (nulupti, supjaustyti riekelėmis) arba 2 dideli obuoliai (nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis) arba sauja minkštų džiovintų vaisių (mišinio ar kokių nors mėgstamų),
- ½ šaukštelio cinamono,
- 2 šaukšteliai cukraus pudros.
Kaip gaminti:
Vaikų darbas:
-supilti miltus į didelį dubenį,
-atsargiai įmušti kiaušinius į dubenį (jei įkrito lukštų, juos išrinkti, paskui nusiplauti rankas), juos išplakti,
-Į miltus supilti plaktus kiaušinius, truputį pieno, išmaišyti su šakute ar su šluotele. Supilti likusį pieną, gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių, palikti tešlą pastovėti kelias minutes.
-sudėkite obuolių skilteles į tešlą, pamaišykite, būkite atsargūs, skiltelės gali perlūžti.
Suaugusiųjų darbas:
-užkaiskite ant viryklės keptuvę, įdėkite sviesto gabalėlį, palaukite, kol įkais,
-atsargiai įdėkite į keptuvę keturis didelius tešlos su vaisiais šaukštus, palikite vietos, nes kepdami blyneliai išsiplės. Jei supjaustėte obuolius žiedais, vienas žiedas bus vienam blyneliui.
-kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, arba kol tešla paskrus aplink kraštelius.
-kiekvieną naujai blynelių keptuvei įdėkite šiek tiek sviesto,
Vaikų darbas:
-kol keps blyneliai, dubenėlyje sumaišykite cinamoną su cukraus pudra. Apibarstykite šiuo mišiniu blynelius ir valgykite!