Produktai:

  • 200 g miltinio mišinio blyneliams (baltųjų miltų arba viso grūdo miltų),
  • 2 kiaušiniai,
  • 150 ml pieno,
  • 1 šaukštas sviesto kepimui,
  • 2 bananai (nulupti, supjaustyti riekelėmis) arba 2 dideli obuoliai (nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis) arba sauja minkštų džiovintų vaisių (mišinio ar kokių nors mėgstamų),
  • ½ šaukštelio cinamono,
  • 2 šaukšteliai cukraus pudros.

Kaip gaminti:

Vaikų darbas:

-supilti miltus į didelį dubenį,
-atsargiai įmušti kiaušinius į dubenį (jei įkrito lukštų, juos išrinkti, paskui nusiplauti rankas), juos išplakti,
-Į miltus supilti plaktus kiaušinius, truputį pieno, išmaišyti su šakute ar su šluotele. Supilti likusį pieną, gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių, palikti tešlą pastovėti kelias minutes.
-sudėkite obuolių skilteles į tešlą, pamaišykite, būkite atsargūs, skiltelės gali perlūžti.

Suaugusiųjų darbas:

-užkaiskite ant viryklės keptuvę, įdėkite sviesto gabalėlį, palaukite, kol įkais,
-atsargiai įdėkite į keptuvę keturis didelius tešlos su vaisiais šaukštus, palikite vietos, nes kepdami blyneliai išsiplės. Jei supjaustėte obuolius žiedais, vienas žiedas bus vienam blyneliui.
-kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, arba kol tešla paskrus aplink kraštelius.
-kiekvieną naujai blynelių keptuvei įdėkite šiek tiek sviesto,

Vaikų darbas:

-kol keps blyneliai, dubenėlyje sumaišykite cinamoną su cukraus pudra. Apibarstykite šiuo mišiniu blynelius ir valgykite!