Tradicinėje, J. Basanavičiaus gatvėje esančioje, kavinėje dienos pietūs kainuoja 4,50 – 5 eurai, dienos sriuba – 2 eurai, o šaltibarščiai – 2,50 – 3,50 euro.
Vieną cepeliną sukirsti galima už 2,50 euro, o XXL dydžio – už 5 eurus. Čeburekas – 2 – 3 eurai. Norintiems suvalgyti kiaulienos šašlykų, teks sumokėti 7 eurus. Vėdarai – 3,90 euro, vidutinė picos kaina – 10 eurų, o prancūziško dešrainio – 4 eurai. Kebabai nuo 2,60 iki 5 eurų. Gruzdintos bulvytės su padažu – 3,50 euro, kepta duona – 2,50 euro.
Ledų, kuriuos į vaflinį indelį deda tiesiai iš aparato, paskanauti galite nuo 1,50 iki 3 eurų, o tailandietiškus įvairiausių skonių – 3,50 euro. Visų pamėgti burbuliniai vafliai su priedais vidutiniškai kainuoja – 3 – 4,50 euro, be nieko – 2 eurai.
„Pastebėjau, kad šiais metais pabrango vafliai ant pagaliuko, aplieti šokoladu. Dabar kioskelyje, kuriame visada pirkdavau, jie kainuoja 3,50. O pernai mokėjau 2,50. Tikrai žinau, nes juos perku kasmet“, – prie vaflių kioskelio laukdamas sakė Rokas.
Kilogramas rūkyto upėtakio – 10,90 euro, vilkžuvė – 5 eurai, ešerys – 5 eurai, karšis – 6 eurai, kalmaras – 2 eurai. Griliuje kepta lašiša – 10,50 euro. Jei norite užsisakyti didelę lėkštę sušių 5-7 asmenims, teks sumokėti 55 eurus.
Kilogramas lenkiškų vyšnių ar trešnių – 5, 90 euro, tačiau yra parduodamų ir kur kas brangesnių už 8 eurus.
Šilauogių mažas indelis – 4 – 6 eurai, o didelis – 12 eurų.
Lietuviškų žirnių indelis – 3 eurai.
Lietuviškų braškių kilogramą galima rasti ir už 3,50 euro.
Žemuogių maža stiklinaitė – 3 eurai.
„Uogas pirkti turguje – nesąmonė. Tos pačios lenkiškos, o kaina gerokai skiriasi nei šalia esančiame prekybos centre“, – teigė po turgų pasižvalgyti užsukusi Irutė.
Tad patys įvertinkite ir nuspręskite, kur norite valgyti, nes maisto pasirinkimas Palangoje – didžiulis, o ir prie eilių niekur nereikės laukti, nes po ilgojo Joninių savaitgalio Palanga ištuštėjusi. Kavinėse vietos tikrai rasite, o prie populiarių pajūrio gardumynų eilės irgi nelūkuriuoja.