Reikės:

  • apie 700 g braškių,
  • 2 pakelių sausainių,
  • 50 g sviesto,
  • 400 g desertinės varškės (galima dėti ir pertrintą varškę – tada reikės cukraus),
  • 2 v. š. grietinės,
  • 25 g želatinos,
  • 500 g saldžių lazdelių,
  • raudono kaspinėlio.
Tortas-braškė

Tortinės skersmuo 20 cm.

Gaminimas:

Želatiną 15 minučių išbrinkinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Po to pašildyti garų vonelėje, kad ištirptų iki vientisos masės. Veną pakelį sausainių susmulkinti. Ištirpinti sviestą ir išmaišyti su sausainiais. Tortinės formą iškloti maistine plėvele. Iš sausainių ir sviesto masės suformuoti dugną.

Tortas-braškė

30 minučių palaikyti šaldytuve. Desertinę varškę, grietinę išplakti. Įpilti ištirpintą želatiną ir dar kartą gerai išmaišyti. Apie 250 g braškių supjaustyti.

Tortas-braškė

Išimti tortinę ir ant sausainių pagrindo sluoksniuoti varškės masę, likusius sausainius, supjaustytas braškes.

Tortas-braškė

Torto viršų užbaigti varškės mase ir 2 valandom dėti į šaldytuvą. Palaikius tortą šaldytuve, atsargiai išimti ir perkelti ant tortinės lėkštės.

Tortas-braškė

Saldžias lazdeles sutrumpinti iki norimo ilgio. Reiktų, kad jos būtų aukštesnės už tortą. Lazdeles prispausti prie torto šonų.

Tortas-braškė

Kad lazdelės tvirčiau laikytųsi ir nenukristų, o ir dėl gražumo, tortą perrišti raudona juostele. Ant viršaus sudėti likusias, nepjaustytas, braškes. Tortą vėl dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.

Tortas-braškė

Skanaus!

Tortas-braškė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)