„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – tai prieskoniai. Geras prieskonių pasirinkimas net ir visai paprastą ar įprastu tapusį patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu“, – tikina „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Naminis bolivinių balandų garnyras
Reikės:
- 350 g (pakelio) bolivinės balandos
- aliejaus kepimui
- poros skiltelių česnako
- apie 200 g pievagrybių
- 1 vnt. brokolio
- pakelio (400 g) šaldytų žirnelių
- sojų padažo
- persilado ar kitokių žolelių prieskonių
Gaminimas:
- Bolivinės balandos kruopas išvirkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.
- Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivine balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį.
- Paruoštą garnyrą galite dar pagardinti citrinos sultimis.
Bulvės su sūriu ir rozmarinu
Bulvės su sūriu ir rozmarinu
Reikės:
- 8 vidutinio dydžio bulvių
- pusės stiklinės išlydyto sviesto
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- 2/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio
- 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
- žiupsnelio džiovintų rozmarinų
- aitriųjų paprikų miltelių
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
- Aštriu peiliu atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo.
- Ištepę skardą aliejumi, įdėkite bulves, apšlakstykite ištirpdytu sviestu, paskaninkite druska ir pipirais.
- Kepkite bulves apie 50 min. arba tol, kol jos suminkštės. Galiausiai apibarstykite bulves įvairiais sūriais, aitriosios paprikos milteliais ir rozmarinu, pakepkite dar 5 min. tam, kad sūris išsilydytų.
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai
Reikės:
- 2 skardinių konservuotų avinžirnių
- alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio jūros druskos
- žiupsnelio saldžiųjų pipirų
- žiupsnelio maltos ciberžolės
- aitriosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min.
- Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi.
- Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni.