„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – tai prieskoniai. Geras prieskonių pasirinkimas net ir visai paprastą ar įprastu tapusį patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu“, – tikina „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Naminis bolivinių balandų garnyras


Reikės:

  • 350 g (pakelio) bolivinės balandos
  • aliejaus kepimui
  • poros skiltelių česnako
  • apie 200 g pievagrybių
  • 1 vnt. brokolio
  • pakelio (400 g) šaldytų žirnelių
  • sojų padažo
  • persilado ar kitokių žolelių prieskonių

Gaminimas:

  1. Bolivinės balandos kruopas išvirkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.
  3. Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivine balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį.
  4. Paruoštą garnyrą galite dar pagardinti citrinos sultimis.

Bulvės su sūriu ir rozmarinu

Bulvės su sūriu ir rozmarinu


Reikės:

  • 8 vidutinio dydžio bulvių
  • pusės stiklinės išlydyto sviesto
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 2/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio
  • 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
  • žiupsnelio džiovintų rozmarinų
  • aitriųjų paprikų miltelių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
  2. Aštriu peiliu atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo.
  3. Ištepę skardą aliejumi, įdėkite bulves, apšlakstykite ištirpdytu sviestu, paskaninkite druska ir pipirais.
  4. Kepkite bulves apie 50 min. arba tol, kol jos suminkštės. Galiausiai apibarstykite bulves įvairiais sūriais, aitriosios paprikos milteliais ir rozmarinu, pakepkite dar 5 min. tam, kad sūris išsilydytų.

Skrudinti avinžirniai


Skrudinti avinžirniai


Reikės:

  • 2 skardinių konservuotų avinžirnių
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio jūros druskos
  • žiupsnelio saldžiųjų pipirų
  • žiupsnelio maltos ciberžolės
  • aitriosios paprikos miltelių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min.
  4. Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi.
  5. Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)