Įsitikinkite tuo išbandę net 5 naujus receptus.
Cukinijos – kaip ananasai
Reikės:
- 5 litrų cukinijų
- 500 g cukraus
- 1 v. š. citrinos rūgšties
- 500 ml ananasų sulčių
Gaminimas:
- Cukinijas nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Užpilkite juos cukrumi, nestipriai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ar per naktį.
- Cukinijas su cukrumi suverskite į puodą ir įpilkite ananasų sulčių. Užvirkite ir virkite 3–5 minutes. Supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite. Po poros dienų jau turėsite cukinijų-ananasų.
Cukinijos pomidorų padaže
Cukinijos pomidorų padaže
Reikės:
- 7 kg cukinijų
- 1,5 kg morkų
- 4 vnt. svogūnų
- 2 l pomidorų padažo
- 500 g aliejus
- druskos, cukraus pagal skonį
- acto – pagal skonį
Gaminimas:
- Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Morkas nuskuskite, sutarkuokite burokine trintuve.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kiekvienas daržoves atskirai.
- Pakepintas dėkite į puodą, supilkite actą, suberkite prieskonius ir pakaitinkite maišydami 10 minučių.
- Į paruoštus stiklainius dėkite du šaukštus pomidorų padažo, tada sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus vėl uždėkite pora šaukštų padažo. Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite verdančiame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 50 min., 1 l stiklainius – 1,5 val.
Saldžiarūgštis cukinijų padažas
Saldžiarūgštis cukinijų padažas
Reikės:
- 2 kg cukinijų
- 500 g saldžiųjų paprikų
- 500 g morkų
- 1 indelio konservuotų ananasų
- 500 ml pomidorų padažo
- 200 g aliejaus
- 200 g acto
- 200 g cukraus
- 1 šaukšto druskos
Gaminimas:
- Cukinijas nulupkite. Iš paprikų ir cukinijų išimkite sėklas. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.
- Viską sukrėskite į puodą ir troškinkite 45–50 minučių. Gautą padažą supilkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Ryžių, pomidorų ir cukinijų mišrainė
Ryžių, pomidorų ir cukinijų mišrainė
Reikės:
- 1 kg pomidorų
- 500 g cukinijų
- 100 g ryžių
- 1 vnt. didelės morkos
- 3 vnt. svogūnų
- 2 v. š. sviesto
- 2 stiklinių vandens
- 1 a. š. druskos
- 0,5 a. š. pipirų
Gaminimas:
- Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite žieveles. Gana smulkiai supjaustykite.
- Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite ir pakepkite svieste su smulkiai supjaustytais svogūnais.
- Daržoves sudėkite į puodą, suberkite ryžius, užpilkite vandens ir virkite apie 15–20 minučių. Jei norite, kad cukinija išliktų traški, ją suberkite iki virimo galo likus 5–10 minučių.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Mišinį supilstykite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Paprastai marinuotos cukinijos
Paprastai marinuotos cukinijos
Reikės:
- 3 kg cukinijų
- 150 g aliejaus
- 150 g acto
- 100 g druskos
- 3 vnt. lauro lapų
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 4 vnt. kvepiančių pipirų
- žiupsnelio krapų
Gaminimas: