Kiaušinių įdarą galite pasiruošti iš anksto, prieš patiekiant į stalą tereikės kremą sudėti į kiaušinių baltymus. Kremo užtenka ne tik įdaryti kiaušinių baltymams, bet ir užtepti ant paskrudintos duonos gabalėlių ar krekerių.

Reikės:

  • 130 g rūkytų menkių ikrų
  • 5 kietai virtų kiaušinių
  • 1,5 v. š. majonezo
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 arb. š. cukraus
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui
  • baziliko lapelių

Rūkytų menkių ikrų ir kiaušinių užkandis

Gaminimas:

  1. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, morką sutarkuojame stambesne tarka.
  2. Įkaitiname keptuvėje šiek tiek aliejaus, pakepiname morką ir svogūną, kol suminkštės. Paliekame atvėsti.
  3. Kiaušinius atsargiai perpjauname išilgai perpus, išimame trynius.
  4. Kiaušinių trynius sumaišome viename dubenyje su majonezu, apkepintais morka ir svogūnu, pagardiname pipirais, druska, cukrumi. Visą masę sutriname elektriniu smulkintuvu. Galite palikti šiek tiek gabalėlių, bus tirštesnis kremas.
  5. Sutrintą masę sumaišome su menkių ikrais. Su šaukšteliu dedame šiek tiek kremo į kiaušinių baltymus. Kremo lieka maždaug pusė, tad galite tepti ir ant batono ar duonos. Kiaušinius pagardiname baziliko lapeliais.