2 porcijoms reikės:
- 500 pievagrybių
- 4 česnako skiltelių
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. balto sauso vyno (nebūtina)
- 0,5 a. š. susmulkintų šviežių arba džiovintų petražolių
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
- Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1–2 min.
- Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4–5 min. vis pamaišydami, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja.
- Tada supilame vyną (jei naudojame), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
- Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražolėmis, jei reikia – užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis.
Skanaus!