2 porcijoms reikės:

  • 500 pievagrybių
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. balto sauso vyno (nebūtina)
  • 0,5 a. š. susmulkintų šviežių arba džiovintų petražolių
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
  2. Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1–2 min.
  3. Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4–5 min. vis pamaišydami, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja.
  4. Tada supilame vyną (jei naudojame), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
  5. Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražolėmis, jei reikia – užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)