Tešlai reikės:

60 ml vandens
2 kiaušinių
2,5 stiklinės miltų
druskos
malto muskato

Įdarui:

250 g triušienos arba vištienos
1 obuolio
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų fetos sūrio
5 rūšių juodųjų pipirų
vištienos prieskonių
šlakelio sojos
aliejaus kepimui
1 kiaušinio plakinio

Gaminimas:

  • Pradėkite nuo įdaro. Triušienos mėsą susipjaustykite smulkiais kubeliais, įtrinkite vištienos prieskoniais, pipirais, soja. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejaus, apkepinkite aukštoje temperatūroje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
  • Obuolius smulkiais kubeliais supjaustykite, sumaišykite su feta ir kietuoju sūriu. Įmaišykite triušieną.
  • Pagaminkite tešlą: dubenyje miltus sumaišykite su muskatu ir druska. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su vandeniu. Lėtai pildami ir nuolat maišydami sumaišykite šias dvi mases.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Iš tešlos iškočiokite kiek įmanoma plonesnį kvadratinį blyną. Padalinkite pusiau. Ant vieno lakšto pasidarykite žymeles ties kur dėsite įdarą. Vieną nuo kito turi skirti bent po 2–3 cm.
  • Ties žymėmis dėkite po šaukštą įdaro. Viską užklokite kitu lakštu, kuris liko, sutvirtinkite šonus. Supjaustykite kiekvieną raviolį ir šlapiais pirštais užspauskite visų kampus.
  • Sudėkite į kepimo skardą ir ištepkite kiaušinio plakiniu.
  • Kepkite apie 15 min., kol gražiai paruduos.
  • Valgykite tik karšus – tokie jie skaniausi. Viduje įdaras lieka skystas, tad padažo ir nebereikia, norėdami paskaninti, galite tiesiog išspausti šiek tiek citrinos.